prijeti joj zatvor? / Prije godinu dana pretukli dječaka na igralištu medulinske škole, kolala je i snimka, a tek sada optužena ravnateljica

Image
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL

Lani je opovrgnula napise medija koji su naveli kako nije poduzela sve konkretne korake i mjere te da je navodno pokušala zataškati vršnjačko nasilje u njezinoj školi, ustvrdivši da je u cijeli slučaj uključila 'najširu javnost škole, policiju i ostale službe'

24.3.2023.
12:48
Sasa Miljevic/PIXSELL
VOYO logo

Ravnateljica medulinske osnovne škole optužena je zbog kaznenog djela neprovođenja odluke za zaštitu dobrobiti djeteta, jer "relevantne osobe i službe" nije obavijestila o vršnjačkom nasilju koje se u toj školi dogodilo u veljači prošle godine.

Pulsko tužiteljstvo je, ne otkrivajući identitet i pojedinosti, priopćilo da je protiv okrivljene 52-godišnje hrvatske državljanke pred Općinskim sudom u Puli podignuta optužnica "zbog počinjenog kaznenog djela neprovođenja odluke za zaštitu dobrobiti djeteta i drugih ranjivih skupina odnosno postupanje protivno pravilima struke".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Terete ju da je navedeno kazneno djelo počinila iz nehaja za što je predviđena kazna do najviše godine dana zatvora.

Image
Medulin /

Nastavak priče nakon strahotnog videa gdje osnovca masovno tuku na igralištu, učiteljica bila blizu, ali - nije vidjela

Image
Medulin /

Nastavak priče nakon strahotnog videa gdje osnovca masovno tuku na igralištu, učiteljica bila blizu, ali - nije vidjela

"Optužnicom se okrivljenu tereti da je u veljači 2022. godine kao ravnateljica jedne obrazovne ustanove na području Istarske županije, počinila navedeno kazneno djelo odnosno da iako je bila upoznata s događajem koji se odvio u toj ustanovi, nije obavijestila relevantne osobe i službe", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neslužbeno se doznaje kako se radi o ravnateljici medulinske osnovne škole, a riječ je o slučaju vršnjačkog nasilja koji se dogodilo na školskom igralištu kada je maloljetni učenik ozlijeđen u napadu drugih učenika.

Ravnateljica škole Emanuela Pinzan Chiavalon lani je opovrgnula napise medija koji su naveli kako nije poduzela sve konkretne korake i mjere te da je navodno pokušala zataškati vršnjačko nasilje u njezinoj školi, ustvrdivši da je u cijeli slučaj uključila "najširu javnost škole, policiju i ostale službe".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo