Play ponuda

Splitski par nasjeo na prevaru i za 'bolesnog' strica u Londonu uplatio 16.000 kuna

shimmer fallback

Dvoje splitskih supružnika, 45-godišnjaka i 46-godišnjakinju s Lučca, u srijedu oko 13 sati nazvala je ženska osoba i predstavila se kao djelatnica konzulata Republike Hrvatske u Londonu.

15.2.2013.
12:59
Play ponuda

Rekla im je kako je stric 45-godišnjaka u prijestolnici Engleske izgubio dokumente, osobne stvari, ali i avionsku kartu. Nije im to bilo sumnjivo, znali su kako je stric negdje "vani", ali ne i gdje točno. Prevarantica je stoga od njih zatražila da na broj računa (kojeg im je izdiktirala) uplate iznos od 9.605 kuna, što je muškarac i učinio, piše Dalmacija News.

Dva puta 'pali' na istu foru

Međutim, nekoliko sati kasnije ponovno se začuo zvuk telefona, ponovno ženska osoba s istom identifikacijom. Navela je kako je došlo do problema jer je stricu pozlilo pa ga ne žele pustiti u avion. Supružnici stoga moraju uplatiti dodatnih 6.450 kuna na ime bolničkih troškova. 45-godišnjak je opet otišao do banke i uplatio traženi iznos. Kako telefon nije više zvonio, mislili su da je konačno sređeno.

Na koncu su se sjetili kako bi mogli pokušati stupiti u kontakt sa stricem koji im se odmah javio. Ne samo da nije bolestan već se uopće ne nalazi u Velikoj Britaniji! Shvativši da su prevareni, dvojac se pojavio na policiji te prijavio prijevaru. U tijeku je istraživanje događaja.

Play ponuda
Play ponuda