PRAVOSUDNI INFORMATIČAR OPTUŽEN ZA KRIVOTVORENJE PODATAKA O KUPNJI NEKRETNINE: / Lažno je uplatio veći novčani iznos

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je preciziralo da se okrivljenik koristio računalnim programom za udaljeni pristup drugom računalu

15.1.2021.
19:13
Ivo Cagalj/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Tužiteljstvo je podiglo optužnicu protiv 42-godišnjeg informatičara jednog pravosudnog tijela kojeg tereti da je krivotvorio podatak o vlastitom uplaćenom iznosu u predmetu u kojem je sudjelovao kao kupac nekretnine.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je preciziralo da se okrivljenik kao voditelj službe za informatiku jednog pravosudnog tijela, od 29. lipnja do 8. srpnja 2019., koristio računalnim programom za udaljeni pristup drugom računalu i pristupio bazi podataka suda korisničkim imenom te administratorskim ovlastima.

Lažno uplatio veći novčani iznos

Nakon toga je lažno prikazao kako je uplatio veći novčani iznos od stvarno uplaćenog u predmetu u kojem je sudjelovao kao kupac nekretnine.

Okrivljenika se tereti da je potom sudu dostavio krivotvoreni podatak iz kojeg je proizlazilo kako je na račun suda vezano uz kupnju nekretnine uplatio znatno veći iznos od stvarno uplaćenog.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali