Play ponuda

OTAC KOJI JE POBACAO DJECU S BALKONA DOBIT ĆE MANJU KAZNU? Odvjetnik: / 'On nije nikakav monstrum, pati od sindroma 'vodene glave''

Image

Otac se optužnicom tereti da je 28. veljače ove godine svoje četvero djece, s namjerom da ih ubije, dok su spavala, uzeo iz spavaće sobe u naručje te jedno po jedno dijete bacio s terase

26.9.2019.
23:31
Play ponuda

Otac koji je s balkona bacio svoje četvero djece vrlo vjerojatno neće dobiti maksimalnu kaznu od 50 godina.

Razlog tome je njegovo psihičko stanje, piše Jutarnji list.

"Kada je netko smanjeno ubrojiv zbog svojih duševnih smetnji, postoji mogućnost smanjene kazne", kazao je Hrvoje Visković, glasnogovornik Županijskog suda u Zadru, nakon što je u četvrtak pred sucem Ivanom Markovićem na Županijskom sudu u Zadru održano pripremno ročište.

Prvim vještačenjem utvrđeno je da je rastrojeni otac u vrijeme počinjenja višestrukog pokušaja ubojstva bio smanjeno ubrojiv jer već dulje vrijeme pati od hidrocefalusa, odnosno "vodene glave", što bi moglo biti ključno za određivanje njegove raspravne sposobnosti, ali i uračunljivosti te kaznene odgovornosti.

Dijagnoza u zatvorskoj bolnici

Okrivljenik je već nakon dva tjedna u zatvoru premješten u zatvorsku bolnicu jer se osjećao loše te mu je tamo nakon niza pretraga diagnosticiran hidrocefalus.

U bolnicu je zaprimljen sa 120 kilograma, a u sedam mjeseci izgubio ih je 30-ak. S njim je vrlo teško razgovarati.

Image
ODVJETNIK O MONSTRUMU KOJI JE DJECU BACIO S BALKONA: /

'Za svako dijete će dobiti do pet godina'

Image
ODVJETNIK O MONSTRUMU KOJI JE DJECU BACIO S BALKONA: /

'Za svako dijete će dobiti do pet godina'

"Monstruozno je to što je učinio, ali on nije nikakav monstrum, nego bolestan čovjek. I psihički i fizički", kazao je odvjetnik 54-godišnjaka Branimir Zorica.

Otac se optužnicom tereti da je 28. veljače ove godine, oko 6 sati ujutro, u Pagu, u kući u kojoj cijela obitelj živi kao podstanar, svoje četvero djece s namjerom da ih ubije, dok su spavala, uzeo iz spavaće sobe u naručje te jedno po jedno bacio s terase ispred ulaznih vrata s visine od 4,95 metara na popločanu betonsku podlogu u dvorištu kuće.

Dvije su djevojčice i jedan dječak bili teško ozlijeđeni, a jedna djevojčica lakše.

Play ponuda
Play ponuda