Play ponuda

Oprez! 'Operiraju' lažni policajci i vodoinstalateri

shimmer fallback

Da Zagrebom sve više haraju lopovi koji se lažno predstavljaju svjedoče i slučajevi dviju opljačkanih starica.

16.6.2010.
12:12
Play ponuda

"Poštovanje, mi smo iz Vodovoda i trebali bismo zatvoriti ventil na cijevima u vašem stanu."

"Nema problema, dođite gore, prvi kat", odgovorila je 88-godišnja umirovljenica, koja je u subotu opljačkana u Šenoinoj ulici u Zagrebu.

No, kada im je otvorila vrata, jedan ju je poprskao sprejem, a drugi ju je uhvatio za vrat i uz prijetnje: 'Ubit ću te! Gdje ti je novac?' oborio na pod. Njegov kolega pretresao je stan, uzeo 1.400 kuna, te su pobjegli.

Uz "vodoinstalatere", vrh ljestvice lažnih profesija drže i lažni HEP-ovci, policajci, akviziteri i zdravstveni radnici.

Prerušeni policajci, koji su u subotu opljačkali 93-godišnju Štefaniju u Kučerinoj ulici, bili su kreativniji, piše Jutarnji list.

"Dobar dan. Istražujemo čovjeka koji vašim susjedima prodaje heroin. Tražimo ga već danima, a ovo je njegova slika. Možemo ući?", rekli su "policajci" pokazujući službenu značku.

Starica je uskoro pokradena, sa stola je nestalo oko tisuću kuna, a "policajcima" se izgubio svaki trag.

Takve sreće nije bio "policajac" Tihomir Alen B., koji je uhićen 1. svibnja ove godine.

Nazivao bi starije osobe na telefone i predstavljao se kao policajac. Govorio im je "kako ima saznanja da je u njihov stan provaljeno". Ljudi bi mu u čudu odgovarali da je sa stanom sve u redu, no on je bio uporan.

"Poslat ću ipak kolegu iz krim-policije da pogleda", govorio je svojim žrtvama. Pola sata kasnije pozvonio bi na vrata, ulazio u stan i raspitivao se gdje su novac i vrijednosti. Na taj je način ukrao 30.000 kuna iz stana slabovidne R. M. (88) na Medveščaku.

Početkom svibnja dvojica su se 85-godišnjoj R. O. predstavili kao "majstori iz Elektre". Čim je otvorila vrata, ugurali su je u stan, snažno uhvatili za usta, a potom joj s vrata otrgnuli zlatan nakit i ukrali sav novac.

Oko Zagreba operiraju lažne medicinske sestre, prodavači koji nude nepostojeće lijekove, pokrivače, lažni humanitarci, dimnjačari i gatare.

Play ponuda
Play ponuda