Opljačkao banku na Jarunu, pa bježao na motociklu

Uz prijetnju pištoljem, 40-godišnji je muškarac u utorak u 11.15 sati opljačkao poslovnicu Erste banke u Hrgovićima 75 na Trešnjevci. Pokušao je pobjeći, no nije daleko dogurao.

10.5.2011.
16:35
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Samo 45 minuta nakon dojave o pljački poslovnice Erste banke u Hrgovićima na zagrebačkom Jarunu, uhićen je muškarac u dobi od četrdesetak godinu na skuteru za kojeg se sumnja da je počinio najnovije razbojstvo u metropoli.

Pao minutu do podneva

Kriminalističko je istraživanje u tijeku, tako da zasad još nema puno informacija. Ono što je poznato jest da je razbojnik u 11.15 sati s pištoljem upao u banku i pobjegao s plijenom te da su mu lisice na ruke stavljene minutu prije podneva.

Odveden je u policijske prostorije na obavijesni razgovor. Gdje je i kako je uhićen, o kolikoj je količini novca riječ, je li policija pronašla plijen te je li osumnjičenik priznao djelo, za sada nije poznato. Navodno je riječ o policiji već otprije poznatom razbojniku.

Banke na meti

Prije samo dva tjedna opljačkana je poslovnica Splitske banke na Horvaćanskoj cesti, ne tako daleko od Hrgovića, a krajem travnja su također opljačkane i dvije banke u Splitu.

Inače, MUP je objavio da je u prva tri mjeseca ove godine opljačkano čak 800 posto više banaka nego u istom razdoblju prošle godine.

Katastrofalnu MUP-ovu statistiku spašava podatak da je policija od devet ovogodišnjih razbojstava u bankama razriješila njih pet, a pohvalili su se uhićenjem i počinitelja iz četiri slučaja prijašnjih godina.

Vezani članci:

arti-201104280176006 arti-201105050402006 arti-201104130238006

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali