39-godišnjakinju se tereti da je oštećeniku obećala da će se udati za njega, iako je već bila u braku s 47-godišnjakom, i da će brinuti o njemu

Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola je, nakon okončane istrage, 7. prosinca 2020. podiglo pred nadležnim sudom optužnicu protiv dvoje hrvatskih državljana u dobi od 39 i 47 godina zbog počinjenja kaznenog djela protiv imovine prijevarom.

Optužnicom se 39-godišnjakinju i 47-godišnjaka tereti da su od ožujka do 19. lipnja 2020. u mjestu kraj Rovinja, sukladno prethodnom dogovoru, iskoristivši životnu dob oštećenika (67) i zdravstveno stanje, lažno se predstavili oštećeniku da su brat i sestra, te su često dolazili u njegovu kuću i obavljali razne poslove kako bi stekli oštećenikovo povjerenje.

Obećala mu da će se udati za njega

39-godišnjakinju se tereti da je oštećeniku obećala da će se udati za njega, iako je već bila u braku s 47-godišnjakom, i da će brinuti o njemu. Nakon što je oštećenik u sve to povjerovao, pristao je s 39-godišnjakinjom zaključiti ugovor o dosmrtnom uzdržavanju na temelju kojeg se 39-godišnja okrivljenica upisala u zemljišnim knjigama kao vlasnica nekretnina.

Okrivljenici su si, tereti ih se, pribavili nepripadnu imovinsku korist u iznosu od najmanje 700.000 kuna, priopćio je DORH.