NOVI KRAK NAJVEĆE AFERE: / Otvorena istraga zbog izvlačenja novca iz JANAF-a preko Fimi Medie

10.11.2017.
20:40
PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Prema rješenju o provođenju istrage Fimi Media je JANAF-u 6. prosinca 2007. ispostavila račun za promidžbene usluge u iznosu od 191.900 kuna bez PDV iako te usluge nikada nisu obavljene. Bez obzira na to Tkalčević je račun priznao i odobrio iako je znao da Fimi Media nije ništa radila za JANAF te da je vrijednost računa bila puno veća od cijene tih usluga što su se u ono vrijeme mogle nabaviti na tržištu u Hrvatskoj.

Računi za poslovne darove

Kako je račun plaćen s PDV-om JANAF je ovim Tkalčevićevim potezom oštećen za ukupno 234.118 kuna.

Do kraja te iste godine tadašnji direktor JANAF-a s Fimi Mediom je dogovorio nabavku poslovnih darova. Učinio je to izravnim dogovorom što je bilo suprotno Članku 5. Uredbe Vlade Republike Hrvatske o postupku nabave roba, radova i usluga male vrijednosti. Fimi Media je od 21. do 28. prosinca JANAF-u ispostavila račune za poslovne darove u iznosu od 91.198 kuna. No, Tkalčević je je ovim svojim potezom omogućio Fimi Mediji i njezinoj šefici Nevenki Jurak privilegirani položaj na tržištu javnih sredstava, tvrdi Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu.

Nevenki Jurak već se sudi zajedno s bivšim premijerom Ivom Sanaderom i suoptuženima za izvlačenje 70 milijuna kuna iz javnih poduzeća, preko fantomskih i preplaćenih poslova s Fimi Medijom. Novac je, sumnja se, preko te marketinške firme izvlačen za crne fondove HDZ-a iz većine javnih poduzeća.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali