Play ponuda

Nikada neće moći viknuti jer je u kafiću popila deterdžent

shimmer fallback

Konobarica Maja Šivak (22) dobila je dvije godine zatvora, jer je u bočicu od mineralne vode nalila jaki deterdžent te ga nakon nekoliko dana zabunom poslužila jednoj Zagrepčanki.

21.7.2011.
9:23
Play ponuda

Samostalnoj plesnoj umjetnici Ivi Nerini Sibili (40) odlazak u zagrebački kafić Orient Express, u kojem je lani 18. kolovoza, umjesto naručene mineralne zbog grubog nemara konobarice popila deterdžent te se otrovala, zauvijek je promijenio život. Nikad više neće moći glasno viknuti.

Baš zbog tih teških posljedica koje je mlada žena ni kriva ni dužna pretrpjela i zbog kojih će imati posljedice cijeli život, konobarica Maja Šivak (22) u zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu nepravomoćno je osuđena na dvije godine zatvora, jer je općeopasnom radnjom ugrozila njezin život.

Sutkinja Iva Nikšić Maju Šivak proglasila je krivom jer je u originalnu staklenu bočicu mineralne toga 12. kolovoza iz kanistera nalila deterdžent za strojno pranje "Tarco" i stavila je u košaru ispod šanka i sudopera zajedno s ostalim sredstvima za čišćenje, ne označivši je. No, četiri dana poslije bočicu je podigla s poda i stavila je u hladnjak. Kada je taj dan, želeći na kolovoškoj vrućini utažiti žeđ, Iva Nerina Sibila, majka dviju osmogodišnjih blizanki i dječačića od šest godina, naručila mineralnu, konobarica Šivak donijela joj je zelenu bočicu u kojoj je bio deterdžent. Iva Nerina Sibila uzela je čašu i otpila gutljaj te osjetila trenutačnu bol u grlu i jednjaku. Odmah je, u teškom stanju, hospitalizirana.

Maja Šivak, inače konobarica po struci, i sama majka dvoje djece, teško je podnijela presudu po kojoj mora ići u zatvor. Na sudu se pokajala zbog grubog nemara.

"Šteta je učinjena mojom rukom, no nikad nisam imala namjeru nekome nešto loše napraviti, a kamoli osobi koju ni ne poznajem. Jako mi je žao što joj je uništen život ili dio života, i da mogu promijeniti stvari, najradije bih ja popila tu tekućinu umjesto nje", izjavila je konobarica.

Operacija prije tjedan dana

Iva Nerina Sibila odbila je razgovarati o nemilom događaju koji bi, da može, najradije zaboravila. Novinarima koji su pozvonili na vrata kuće u elitnoj zagrebačkoj četvrti gdje ona živi, na prozoru se pojavio njezin suprug. Nakon kratke konzultacije sa suprugom izašao je i otvorio dvorišna vrata, uz ispriku:

"Odmara se, operirana je prije tjedan dana, nije u stanju razgovarati". Potom je izašla i vitka tamnokosa žena. Ljetna majica otkrivala je ožiljak podno njena vrata. Tihim, prigušenim glasom, odlučno je, na rubu ljutnje, rekla je:

"Ne znam za presudu. Uopće ne želim o tome razgovarati niti da mi se ime više spominje na tu temu", kazala je Iva Nerina Sibila.

Vezani članci:

arti-201009100820006 arti-201008190191006

Play ponuda
Play ponuda