NAJPOZNATIJI HRVATSKI TRANSVESTIT PREVARANT TVRDI: / 'Svi dokazi protiv mene su nezakoniti!'

U jednom od sudskih procesa što se vode protiv trenutno najpoznatijeg hrvatskog transvestita Tite Gubića konačno je razriješena dilema oko njegovog identiteta.

9.2.2017.
21:29
prtsc Provjereno/Facebook
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Naime, sudu je prezentirao dokumentaciju iz koje proizlazi da je promijenio ime u Ivana Zdravka Josipa Radoš, pa je i u optužnici tako upisan njegov identitet. Objasnio je još jednom da je cijeli život žena zarobljena u muškom tijelu.

Brojni sudski procesi

Ta je osoba široj je javnosti postala poznata nakon što su u medijima objavljene sumnje da je sudjelovala u prijevari vremešnog vlasnika kuće kako bi se domogla njegove imovine, kao i zbog prijetnji novinarki koja je radila priču o tome.

No, protiv ovog transvestita vodi se još niz kaznenih postupaka, među kojima je i ovaj zbog krađe 12 tisuća kuna vrijednih haljina iz poznatog zagrebačkog butika 'Renata' u Ilici 168. Prema optužnici Ivana Zdravka Josipa Radoš je od 16. do 20 siječnja prošle godine iz salona ukrala više haljina i vjenčanica.

Tvrdi da nije kriva

Kada je lani u listopadu sjela na optuženičku klupu okrivljenica, a sasvim je evidentno da je u pitanju muškarac odjeven kao žena, zbunila je suca Općinskog kaznenog suda u Zagrebu Nenada Lukića. Naime, u optužnici je bilo navedeno žensko ime, dok su ostali podaci u sudskom spisu bili na ime muškarca Tita Gubića.

Sada je ta dilema riješena, pa je Ivana Zdravka Josipa Radoš izjavila da se ne osjeća kriva za krađu. Međutim, sudski proces nije daleko odmaknuo jer je njezin odvjetnik odmah na početku tražio da se iz sudskog spisa kao nezakoniti izdvoje gotovo svi ključni dokazi. Među njima je i zapisnik o prvom ispitivanju okivljene, kao i snimke video nadzora iz opljačkane trgovine. Budući da je sudac Lukić odbio to učiniti, obrana je najavila žalbu višem sudu. Zato je suđenje danas prekinuto.

Satima isprobavala vjenčanice

Renata Blažević, vlasnica salona već je posvjedočila kako je žena, koja se sada nalazi na optuženičkoj klupi, tražila vjenčanicu jer se planirala udati za svog Alojza. Kasnije se ispostavilo da je Alojz, čovjek koje je, kako se sumnja, transvestit prevario.

'Bila je dosta neugodna, a kako ju nisam taj dan mogla primiti rekla sam joj da dođe sutra', opisala je vlasnica butika. Idući dan Ivana Zdravka Josipa Radoš više od tri sata isprobavala je razne vjenčanice i haljine za svoju svadbu.

Perfidna krađa

'S njom je u pratnji bila jedna starija gospođa koja je cijelo vrijeme mirno sjedila, dok je ova mušterija vadila haljinu za haljinom. Sve joj je, moram priznati, dosta dobro pristajalo i ni u jednom trenutku nisam posumnjala da nije prava žena', rekla nam je vlasnica salona.

Međutim, treći dolazak 51-godišnjakinja je iskoristila za krađu odjeće i to na vrlo perfidan način. Naime, tražila je vlasnicu, koja u salonu ima i vlastiti krojački salon da joj skrati suknju. 'Otišla sam u stražnji dio salona, a ona je tih par trenutaka iskoristila da natrpa odjeću u torbe i iznese ih van. Zatim je tražila i da napravim prorez na suknji, pa je pokupila još odjeće. Shvatila sam to nakadno kada sam pregledala naše sigurnosne kamere', ogorčeno je komentirala Renata Blažević susret s Ivanom Zdravkom Josipom Radoš.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali