Play ponuda

Martina je otišla u Srbiju tražiti ubojicu svoga oca?

shimmer fallback

Majka nestale Martine Horvat rekla je da je Martina kao dijete bila jako vezana za oca. Njegovo ime tetovirala je na vratu na glagoljici.

24.3.2010.
9:51
Play ponuda

Martina Horvat za kojim od danas osim policajaca tragaju i pripadnici Gorske službe spašavanja te postrojbe HV-a, prijetila je početkom ožujka da će otići u Srbiju i obračunati se s osobom koja je 1991., dok je ona imala 9 godina, ubila njezina oca.

Novi element koji baca sasvim novo svjetlo na slučaj nestale PR agentice iznio je Duško Srijemac, Martinin posljednji poslodavac, vlasnik neprofitne udruge Klub kulture Svijet glazbe.

"Marinu sam posljednji put vidio 5. ožujka ove godine. Sjedili smo u kavani Lisinski i dugo razgovarali o projektu 'Labuđe jezero na ledu', za koji je ona radila kao producentica, vanjska suradnica", rekao je za Jutarnji list Srijemac te naveo da je Martina dobivala postotak od prodanih karata te da je on plaćao sam dio troškova njezina mobitela.

"Ono što me začudilo jest da je su troškovi mobitela za veljaču bili 6000 kuna. Iz ispisa se vidi da je često zvala brojeve u inozemstvu. Pitao sam je o tome i rekla je da je našla ubojicu svojeg oca, da ga je kontaktirala i da se sprema otići u Srbiju naći ga. Rekla je da se kani s njim obračunati na svoj način, nije spominjala da ima oružje ili da misli počiniti zločin. Savjetovao sam joj da stvar prepusti policiji, a odgovorila je da je razgovarala s vukovarskim gradonačelnikom, no nije mi rekla o čemu. Spominjala je da zna gdje su kosti njezina oca i da se zna tko je ubojica", prisjetio se Duško Srijemac posljednjeg razgovora s Martinom. arti-201003220816006 Srijemca već nekoliko dana traži policija, a Jutarnji list uspio je s njim razgovarati neposredno prije njegova odlaska na informativni razgovor u Heinzelovu ulicu. Iako su prijatelji i brat nestale Martine tvrdili da je ona provela veljaču u Francuskoj, ne znajući kod koga je boravila, najnovije informacije govore da je bila u Švicarskoj, i to u posjetu Luki Štimcu, sinu Igora Štimca bišeg 'vatrenog' i sadašnjeg trenera NK Zagreba.

Igora Štimca, čiji sin Luka studira u Luganu, policija, rekao je, nije zvala u vezi s nestankom Martine Horvat i ne zna je li itko bio tako dugo kod njegova sina u Švicarskoj.

Prema riječima njezine majke, Martina Horvat bila je kao dijete jako vezana za oca, Pala Horvata. Njegovo ime tetovirala je na vratu na glagoljici. Taj hrvatski branitelj posljednji je put viđen među zarobljenicima 1991. u sabirnom centru na vukovarskom Veleprometu. I dalje se vodi kao nestali.

Prethodni članci:

arti-201003180720006 arti-201003210191006 arti-201003220350006

Play ponuda
Play ponuda