KOME VJEROVATI? / Mamić objavio dokaze 'neovisnih sudaca koji se skupa časte', stigla reakcija USKOKA-a: 'Slučajno su se našli'

Navode da je tužitelj otišao u kafić popiti kavu u pauzi rasprave pred osječkim Županijskim sudom

8.9.2021.
17:45
Armin Durgut/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Uskok je u srijedu zlonamjernom konstrukcijom nazvao objavu odbjeglog Zdravka Mamića koji je, uz popratni tekst, na društvenu mrežu stavio fotografije Uskokovog tužitelja i dvoje osječkih sudaca snimljenih kako razgovaraju u kafiću u Osijeku.

"Potpuno je netočna zlonamjerna konstatacija Zdravka Mamića da bi se radilo o 'suprotstavljenim stranama koje se časte i dogovaraju'. Činjenica da su zamjenik ravnateljice Uskoka i suci Županijskog suda u Osijeku stjecajem okolnosti popili kavu u istom kafiću u spomenutoj objavi Zdravka Mamića potpuno je neutemeljeno iskorištena za konstrukcije koje plasira, očito u nedostatku pravnih argumenata", priopćio je Uskok koji Mamića u više slučajeva tereti za izvlačenje novca dok je bio na čelu zagrebačkog Dinama.

Došli su u isti kafić 'slučajno'

Napominju da ni Etičkim kodeksom državnih odvjetnika niti bilo kojim drugim aktom nije zabranjeno kolegijalno druženje tužitelja sa sucima te kako okolnosti u kojima se dogodio ovaj susret ne smatraju neprimjerenima niti da je time na bilo koji način dovedena u sumnju nepristranost tužitelja i sudaca.

Navode da je tužitelj otišao u kafić popiti kavu u pauzi rasprave pred osječkim Županijskim sudom na kojem je i Mamić osuđen nakon bijega u BiH, a u odsutnosti mu sude i u drugom postupku.

Uskok pojašnjava da su u isti kafić "slučajno, bez ikakvog prethodnog dogovora, došla i dvojica sudaca toga suda koji ne postupaju niti u jednom predmetu koje pred navedenim sudom" zastupa taj tužitelj.

Ističu da ni u jednom trenutku suci i tužitelj nisu razgovarali o bilo kojem predmetu "niti je uopće bilo govora o temama koje bi bile povezane s njihovim poslovima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali