Nakon provedenog izvanrednog nadzora u Centru za socijalnu skrb u Novoj Gradiški, zbog utvrđene odgovornosti smijenjen je ravnatelj Centra Branko Medunić. Nadzornici su na osnovi analize dokumentacije utvrdili kronologiju iz koje proizlazi da se majka djeteta nedugo nakon poroda, u rujnu 2018. javila Centru za socijalnu skrb i zatražila smještaj u sigurnu kuću zbog nasilnog partnera, neslužbeno doznaje Večernji list.

Međutim, ističe Večernji list, nekoliko dana poslije sama je napustila sigurnu kuću i vratila se partneru. Nakon vjenčanja, par je izrazio želju da im se dijete vrati, a stručni tim Centra procijenio je da je povratak djeteta u biološku obitelj umjereno rizičan te da bi dijete trebalo vratiti uz intenzivan nadzor i stručnu pomoć roditeljima. Voditeljica je, prema informacijama Večernjeg lista, redovito obilazila obitelj, djevojčica je bila uredna, počešljana, lijepo odjevena i urednog razvoja.

Adaptirala se u udomiteljskoj obitelji

Od početka ove godine roditelji su se počeli žaliti voditeljici nadzora da se dijete počinje čudno ponašati, da ide u regresiju, sve slabije govori, a i voditeljica u izvješću iz ožujka ove godine navodi da dijete hitno treba psihologa. Majka je dan prije nego što je djevojčica završila u bolnici s teškim ozljedama dovela dijete u Centar i tražila pomoć jer nije znala što činiti.

Utvrđeno je da je za curicu bilo povoljnije ostati u udomiteljskoj obitelji, gdje se dobro adaptirala i razvijala te je razvila snažnu emocionalnu povezanost s udomiteljima, piše Večernji list.