Danas popodne na Gradskom groblju u Kninu je sprovod petogodišnjeg dječaka, koji je tragično preminuo od toplotnog udara, nakon što ga je njegov otac ostavio zaključanog u automobilu. Kninjani su u tuzi od dana kada se tragična vijest proširila Hrvatskom, obitelj poznaju, a oca nesretnog dječaka ne osuđuju.

Mještani su za Slobodnu Dalmaciju ispričali kako je otac prebolio koronu i nakon bolesti se žalio na nesanicu.

Divan otac i vrijedan djelatnik

"Čovjek očito ima zdravstvenih problema. Kažu da je prije korone bio najnormalniji, ali da je nakon te bolesti imao rupe u pamćenju. I da je, kad je istrčao iz vojarne i otišao do automobila, vidjevši sina počeo vikati: 'Ubio sam dite' i pao u nesvijest. Svi u Kninu plaču, a stvar je još gora što čovjeka osuđuju. Kakvi smo mi to ljudi da odmah osuđujemo", ispričala je sugovornica Slobodne Dalmacije.

I u vojarni njegovi kolege potvrđuju da je njihov kolega bio divan otac i vrijedan djelatnik: "Ne znam kako će ovo preživjeti… Tog je dana normalno došao na posao, cijelo jutro proveo u kanalu. Radio, jadan čovjek, normalno toga dana. Odgovoran djelatnik, ma samo takav. Zezali smo se tog dana koliko ima posla, pričali o koroni… "; riječi su jednog od kolega osumnjičenog iz kninske vojarne.

Dan žalosti

Svi mještani potvrdili su da je otac bio uvjeren kako je tog jutra sina ostavio u vrtiću, a ne na stražnjem sjedalu svog BMW-a, i otišao na posao.

U Kninu je proglašen Dan žalosti. Zastave su spuštene na pola koplja, otkazane su sve najavljene manifestacije, a u crno je zavijen i dječji vrtić u kojemu mališani tuguju za svojim tragično stradalim prijateljem.