Play ponuda

'Htio sam umanjiti posljedice nesreće, ali nisam naišao na razumijevanje'

shimmer fallback
19.12.2014.
13:46
Play ponuda

Na županijskom sudu u Šibeniku, nakon više od godinu dana, nastavljeno je suđenje zagrebačkom poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću, koji je optužen da je gliserom usmrtio dvoje talijanskih nautičara kod Primoštena.

Nesreća se dogodila 16. kolovoza 2011. godine, a poginuli su supružnici Francesco Salpietro i Mariella Patella.

Suđenje je odgađano zbog Horvatinčićeva zdravstvenog stanja, a zatim i zbog bolesti sutkinje Maje Šupe. U međuvremenu je izmijenjen Zakon o kaznenom postupku, pa suđenje mora početi ispočetka.

Kako javlja Dnevnik.hr, Horvatinčić je u sudnici iskazao žaljenje.

"Još jedan put iskazujem sućut obiteljima poginulih. Htio sam umanjiti posljedice nesreće, ali nisam naišao na razumijevanje", rekao je Horvatinčić.

Presjekli mu put

Jedan od njegova tri odvjetnika, Branko Bajica, izjavio je kako vjeruje da će uspjeti opovrgnuti optužbe tužiteljstva da je postojala neizravna namjera od strane Horvatinčića te da je do nesreće došlo krivnjom talijanskog nautičara koji je zagrebačkom poduzetniku presjekao put.

Drugi Horvatinčićev odvjetnik, Veljko Miljević, referirao se na medicinsko vještačenje te je kazao da se ne može isključiti da je Horvatinčić, koji je upravljao gliserom, u trenutku nesreće imao napad sinkope, odnosno kratkotrajni gubitak svijesti. Suđenje se nastavlja saslušanjem medicinskih vještaka.

Play ponuda
Play ponuda