FOTO: / Neonaciste je izdao netko iz njihovih redova

Nakon dojave net.hr-a policija je u subotu predvečer pojačano patrolirala Križevcima u potrazi za tajnom lokacijom koncerta neonacista.

21.2.2010.
12:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

arti-201002200160006PU koprivničko-križevačka priopćila je da je kod više privedenih soba zabilježeno isticanje diskriminirajućih simbola zbog čega su prekršajno prijavljeni, dok su četiri osobe uhićene zbog omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika u Bukovju Križevačkom.

Doznaje se i da su neonacistički koncert organizirali muškarac i žena u starosti od 20 odnosno 25 godina. Trebala je nastupiti njemačka skupina 'Blue Max', kojoj je u vlastitoj državi zabranjeno nastupati jer promoviraju nacističku ideologiju.

Protiv organizatora će zbog neprijavljivanja javnog okupljanja biti će podnijet optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu, doznaje se iz policije, a još uvijek se odvijaju daljnja kriminalistička istraživanja vezana za neonacistička druženja.

Od ukupno 34 privedene osobe zadržano je samo njih šestero, te se trenutno sprovode na Prekršajni sud. Ostali su pušteni kućama, doznajemo do glasnogovornika PU koprivničko-križevačke Dražena Laljeka.

Doznajemo i da su od šest zadržanih osoba po jedna iz Dubrovnika, dvije iz Osijeka, jedna iz Ližnjana i dvoje iz Križevaca. Na koncertu je trebalo sudjelovali 200-njak osoba, no nakon što se doznalo za 'tajno' druženje velik broj neonacista odustao je od dolaska u Križevce.

Neonacističko druženje raskrinkao je netko iz njihovih redova. Naime Udruga mladih antifašista grada Zagreba koja je i prva obavjestila redakciju net.hr-a o održavanju koncerta, nakon čega smo mi kontaktirali policiju, rekla je da su za koncert doznali nakon što im je to dojavila određena osoba iz redova 'Hrvatskih nacionalista', koji navodno stoje iza organizacije cijelog neonacističkog druženja.

Prethodni članak:

arti-201002200080006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali