FILMSKA POTJERA U MEĐIMURJU / Mladići u bijegu od policije odbacili automatsku pušku i sef: Radi se o sinovima lokalnog političara

Oršuš je burno reagirao na pitanje kako to da su mu sinovi prijavljeni za kaznena djela povezana s oružjem. Tvrdi da mu lokalni mediji podmeću

20.10.2021.
21:39
PU Međimurska

Policijski službenici Policijske postaje Čakovec jučer su u Gornjem Hrašćanu temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu izvršila pretragu doma i drugih prostora koje koristi 21-godišnjak. 

Prije samog početka pretrage, policijski službenici su uočili kako se trčeći iz dvorišta obiteljske kuće udaljavaju dvije muške osobe držeći u rukama sumnjive predmete koje su u jednom trenutku odbacili, izvijestila je Policijska uprava međimurska.

U kući nađeno streljivo i duhan

"Brzom reakcijom policijskih službenika obojica su uz uporabu sredstva prisile uhićena i dovedena u službene prostorije Policijske uprave međimurske, gdje je utvrđeno su 29 i 26-godišnjaci s područja općine Nedelišće u pokušaju bijega odbacili automatsku pušku i sef u kojem se nalazio domaći i strani novac, a koje su policijski službenici pronašli i oduzeli", navode dalje iz međimurske policije.

Tijekom pretrage doma i drugih prostora u Gornjem Hrašćanu pronađene su i od 21-godišnjaka oduzete dvije PVC vreće u kojima se nalazilo oko 28 kg duhana, zračna puška, 37 komada streljiva, dva spremnika za automatsku pušku i dvije digitalne vage.

Protiv 21-godišnjaka zbog počinjenja kaznenih djela Nedozvoljena trgovina i Neovlašteno posjedovanje izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te protiv 29 i 26-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela Sprječavanje dokazivanja, podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu. 

Oršuš tvrdi da mu podmeću lokalni mediji

No, Telegram doznaje da su dvojica od trojice mladića kod kojih je policija pronašla arsenal oružja i streljiva sinovi predsjednika Vijeća romske nacionalne manjine Međimurja, Matjaša Dide Oršuša.

Oršuš je burno reagirao na pitanje kako to da su mu sinovi prijavljeni za kaznena djela povezana s oružjem. Tvrdi da mu lokalni mediji podmeću.

"Zašto su uvijek kada se nešto dogodi u Međimurju krivi Oršuš i Kajtazi", upitao je. Potvrdio je ipak da je jedan sin obuhvaćen kaznenom prijavom nakon pretrage u Gornjem Hrašćanu te je optužio policiju da surađuje s dilerima. Najavio je da će idućih dana objaviti neka "iznimno važna nova saznanja".

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali