NEPRAVOMOĆNA PRESUDA / Čolaku šest, a Opačku pet godina za tragičnu nesreću u kojoj je poginula studentica Ivana Obad

Image
Foto: PIXSELL, Borna Filic

Budući da su izrečene kazne više od pet godina, obojica optuženika su nakon izricanja presude prepraćena u remetinečki zatvor

1.6.2023.
13:57
PIXSELL, Borna Filic
Play logo

Županijski sud u Zagrebu nepravomoćno je osudio Marina Čolaka (38) na šest godina zatvora, a Dalibora Opačka (45) na pet godina zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je u studenome 2010. kod Bosiljeva poginula studentica Ivana Obad (20).

Budući da su izrečene kazne više od pet godina, obojica optuženika su nakon izricanja presude prepraćena u remetinečki zatvor, doznaje Hina na sudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema optužnici, Čolak se 5. studenoga 2010. u 12.20 sati kretao Ferrarijem autocestom A6 iz smjera Zagreba prema Rijeci lijevim prometnim trakom brzinom od 181,5 kilometara na sat, dok je Opačak vozio desnim trakom u sportskom Nissanu 350.

Čolak je, tvrdi tužiteljstvo, započeo prelazak iz lijevog u desni prometni trak, a da se nije uvjerio kako to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Opačak je, vozeći brzinom od 205,3 kilometra na sat, započeo kočiti, no nije mogao smanjiti brzinu na vrijeme pa su se automobili okrznuli.

Nissan je prednjim lijevim kotačem dotaknuo zadnji desni kotač ferrarija, nakon čega je taj dodir destabilizirao Ferrari koji se počeo nekontrolirano kretati te je sletio desno izvan kolnika. Automobil se prevrnuo i zapalio pri čemu je poginula suvozačica u Ferarriju Ivana Obad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PRESUDA NAKON 5 GODINA: /

Čolak i Opačak osuđeni na tri godine zatvora zbog nesreće u kojoj je poginula Ivana Obad

Image
PRESUDA NAKON 5 GODINA: /

Čolak i Opačak osuđeni na tri godine zatvora zbog nesreće u kojoj je poginula Ivana Obad

S jednog suda na drugi

Optužnica protiv obojice vozača je podignuta 2012. godine. Postupak je najprije vođen na Općinskom sudu u Karlovcu, ali je zbog sporosti prebačen na zagrebački Općinski kazneni sud gdje su Čolak i Opačak 2015. nepravomoćno osuđeni na tri godine zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je Županijski sud u Rijeci 2018. poništio presudu suđenje je krenulo iz početka na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu, ali se ubrzo sud proglasio nenadležnim pa je spis završio na karlovačkom Županijskom sudu.

Play logo

Odlukom Vrhovnog suda predmet je 2020. godine delegiran na zagrebački Županijski sud koji je u lipnju 2021. nepravomoćno osudio Čolaka na dvije godine, dok je Opačak bio oslobođen optužbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treće suđenje započelo je u ožujku ove godine nakon što je Visoki kazneni sud ukinuo prvostupanjsku presudu iz lipnja 2021. iz procesnih razloga.

Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo