Mladići u dobi od 19, 17 i 15 godina koji su sudjelovali u premlaćivanju 14-godišnjaka 22. travnja oko 20 sati na igralištu u parku ispred dječjeg vrtića u ulici bana Josipa Jelačića u Zadru pušteni su iz istražnog zatvora, piše Zadarski.hr.

U istražnom zatvoru su bili na prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Zadru zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela. Mladići se sumnjiče se za nanošenje teških tjelesnih ozljeda i nasilničko ponašanje.

Učenik zadobio teške ozljede

U njihovom napadu 14-godišnji učenik osmog razreda osnovne škole zadobio je ozljede glave, prsišta i abdomena.

Naime, postoji osnovana sumnja da je 19-godišnjak neutvrđenog dana početkom ožujka 2021. godine u Zadru, radi iživljavanja nad maloljetnikom u nazočnosti više osoba koje su promatrale događaj, udarao 14-godišnjaka rukama i koljenom po glavi i tijelu čime ga je doveo u ponižavajući položaj.

Osnovano se sumnja da su 17-godišnjak i 15-godišnjak potom 22. travnja 2021. oko 20 sati u Zadru, zajednički i dogovorno, u cilju da teško tjelesno ozlijede 14-godišnjaka napali, te mu zadali više udaraca po glavi i tijelu pri čemu je zadobio lake tjelesne ozljede s mogućnošću prekvalifikacije.