NASILNIČKO PONAŠANJE / Tinejdžerica napala očuha: 'J… ti pas mater, treba ti sat i pol da kupiš kruh'

Suduski ukor je izrečen 16-godišnjakinji, i to uz upozorenje kako je njezino ponašanje društveno neprihvatljivo

16.7.2021.
13:56
Hrvoje Jelavić / PIXSELL

Šesnaestogodišnja djevojka i njezin 40-godišnji očuh su se posvađali zbog čuvanja dvoje male djece u kući u Ludbregu prošle godine u kolovozu. Zbog svađe tog poslijepodneva završili su na sudu, piše Danica.hr.

Prvookrivljenica u postupku je bila pokćerka zbog nasilničkog ponašanja u obitelji. Cijela situacija je započela očuhovim odlaskom u grad. Na odlasku iz kuće poručio je kako će se brzo vratiti što na kraju i nije ispalo tako, a to je dodatno razljutilo 16-godišnjakinju koja je što prije htjela krenuti u izlazak s društvom. Ipak, plan joj je dodatno omela majčina odsutnost pa je morala čuvati svoje sestre.

Osuđena zbog nasilničkog ponašanja

"Telefonom je nazvala očuha te ga počela vrijeđati govoreći mu: Mario, je… ti pas mater, da ti je… pas mater, tebi treba sat i pol da kupiš kruha! To ga je uznemirilo", stoji u presudi.

Suduski ukor je izrečen 16-godišnjakinji, i to uz upozorenje kako je "njezino ponašanje društveno neprihvatljivo i štetno te da joj se za slučaj ponovnog počinjenja prekršaja može izreći teža sankcija." Još u siječnju je bila osuđena zbog nasilničkog ponašanja u obitelji.

Nije ni očuh prošao nekažnjeno. Sud ga je proglasio krivim jer je nakon situacije sa 16-godišnjakinjom "otišao na radno mjesto supruge gdje je počeo vikati i galamiti na nju, vrijeđajući ju i govoreći: Je… ti bog mater, pripazi si na dijete! To je kod iste izazvalo osjećaj uznemirenosti." Četrdesetogodišnjak je kažnjen sa 600 kuna.

Možda će te zanimati

PRVI PUT NAKON 300 GODINA / Konačno su spojeni sjever i jug: Vidiš, ja sam se već sad naježio...'; Evo koliko će most skratiti putovanje
Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali