A IMA SAMO 24 GODINE: / Krivotvorio ugovor pa prodao nekretnine na zagrebačkom Bukovcu za 900.000 kuna

Tako krivotvoreni ugovor upotrijebio je kao pravi predavši ga u Zemljišnoknjižni odjel Općinskog građanskog suda u Zagrebu

16.12.2020.
12:53

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Krivotvorenje isprave, Ovjeravanje neistinitog sadržaja i Prijevara.

Naime, sumnja se da je neutvrđenog dana i na neutvrđen način s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi pribavio krivotvoreni Ugovor o kupoprodaji nekretnine na kojem se nalazila krivotvorena ovjera javnog bilježnika.

Krivotvoreni ugovor upotrijebio kao pravi

Tako krivotvoreni ugovor kojim je lažno prikazao da je kao kupac od prodavateljice i vlasnice kupio više nekretnina na području Bukovca, zatim je 30. siječnja 2020. godine upotrijebio kao pravi predavši ga u Zemljišnoknjižni odjel Općinskog građanskog suda u Zagrebu. Na taj je način doveo u zabludu službenike Suda koji su temeljem Ugovora u zemljišnim knjigama uknjižili pravo vlasništva nad navedenom nekretninom u korist 24-godišnjaka, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Nakon uknjižbe prava vlasništva, 24-godišnjak je doveo u zabludu oštećenog te je 26. veljače 2020. godine kao prodavatelj s njim sklopio Ugovor o kupoprodaji navedenih nekretnina, temeljem kojeg mu je oštećeni isplatio novčani iznos od oko 900.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Možda će te zanimati

SVE TAJNE ZAGREBAČKE STRIPTIZETE /

'Političari su izuzetno neugodni, stalno dobivam bizarne ponude. Jedna je bila posebno jeziva...'

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali