Sastojci:
1 šalica brašna
1/2 šalice smeđeg šećera
1/4 čajne žličice soli
1/4 čajne žličice mljevenog cimeta
1/4 čajne žličice muškatnog oraha
1/4 čajne žličice đumbira
1/4 čajne žličice klinčića
5 velikih žlica maslaca ili margarina
1 kora lisnatog tijesta
Sastojci za nadjev:
1/2 šalice šećernog sirupa (sirup koji preostane nakon kristaliziranja šećera)
2 velika jaja
1/2 šalice kuhane vode
1/2 čajne žličice sode bikarbone
Upute za pripremu pite i mrvica:
1. U velikoj zdjeli izmiješajte brašno, smeđi šećer, sol, cimet, muškatne orahe, đumbir i klinčiće.
2. Dodajte maslac i načinite grubu smjesu.
3. U kalup za pečenje položite lisnato tijesto i ravnomjerno premažite gotovom smjesom.
Upute za pripremu nadjeva:
1. U posebnoj zdjeli istucite šećerni sirup i jaja.
2. U veću šalicu ulijte vodu, dodajte sodu - neka se rastopi(pojavit će se mjehurići).
3. U smjesu od sirupa i jaja dodajte vodu i sodu, pa sve dobro izmiješajte. Dobivenu smjesu prelijte po premazanom lisnatom tijestu.
4. Posipajte mrvicama prve smjese (s kojom ste premazali lisnate kore). U središtu pite ostavite malo praznog prostora tako da se smjesa može dići.
5. Pecite na 200 stupnjeva celzijusevih 30 ? 35 minuta dok ne bude smeđa, tj. zarežete li nožem, oštrica mu treba ostati čista.
*Poslužite još toplu uz šlag i kavu.