Zbog 'starih' problema, novi opoziv Toyote

Toyota Hrvatska je i službeno obavijestila javnost o novostima vezanim uz preventivnu servisnu akciju kojom je u cijelom svijetu obuhvaćeno oko 1,66 milijuna vozila.

26.10.2010.
15:41
VOYO logo

Kako su odmah naglasili u hrvatskom predstavništvu Toyote, u Adrija regiji (Slovenija, Hrvatska, BiH, Srbija i Kosovo), pa tako ni u Hrvatskoj nema vozila koja bi mogla biti potencijalno uključena u ovu servisnu akciju. Od 1,66 milijuna vozila obuhvaćenih opozivom, 740.000 je u SAD-u, 599.000 u Japanu i 60.000 u Kini.

Detaljnom analizom ustanovljeno je da u određenim i iznimno rijetkim situacijama u eksploataciji vozila može se dogoditi da na modelu Lexus GS i Toyota Crown (produkcija rujan 2004. do veljača 2006.) dođe do otežanog dovoda goriva, a na modelima Lexus GS, IS i RX (produkcija rujan 2004 do prosinac 2005.) da se dogodi gubitak kočione tekućine iz glavnog cilindra te aktivacija signalne lampice na ploči s instrumentima i moguće teže kočenje ukoliko se upozorenje ignorira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već su poznata tehnička rješenja nastalih problema u ovoj servisnoj akciji, a u Toyoti naglašavaju kako na globalnoj razini nije prijavljen niti jedan nesretni slučaj koji bi se mogao dovoditi u relaciju s ovom preventivnom servisnom akcijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo