TO SE TRAŽI! / Vlast želi blokirati telefone u autu, doživotni zatvor ako zbog mobitela skrivite smrti u prometu

Image
Foto: Thinkstock, Minerva Studio

Nema vram dražeg nego sjesti za volan pa se do sita ispričati na telefon dok ne stignene na cilj?

2.1.2017.
12:22
Thinkstock, Minerva Studio
VOYO logo

Britansko ministarstvo prometa razvija tehnologiju kojom bi se konačno stalo na kraj nesavjesnim vozačima koji za vrijeme vožnje koriste mobilne uređaje.

Kako prenosi Mashable, prvi razgovori između predstavnika britanske vlade, proizvođača smartphonea i predstavnika pružatelja mrežnih usluga očekuju se uskoro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odlučni smo stati na kraj korištenju mobitela u vožnji. Naš plan je i udvostručiti novčane kazne za ovaj ozbiljni zločin što bi značajno utjecalo na situaciju, a nastavljamo i s razmatranjem drugih načina kojima bismo suzbili ovu vrstu kriminala", rekao je glasnogovornik Ministarstva prometa.

Naime, po novom zakonu vozač za kojeg se dokaže da je vozio i razgovarao na telefon u isto vrijeme "zaradit" će kaznu od 200 funti (oko 1775 kuna) i šest bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A svježe bi vozače, kad ih prvi put uhvati policija da razgovaraju na mobitel u vožnji, mogli vratiti na polaganje vozačkog ispita.

Najvažnije, ukoliko razgovor na telefon tijekom vožnje bude uzrok prometne nesreće sa smrtnim ishodom, vozač može dobiti doživotnu zatvorsku kaznu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo