RUSI NAPADAJU: / Nakon Veste, Lada predstavila i X Ray crossover

Image

Nakon sedan modela Vesta, najveći ruski proizvođač automobila AvtoVAZ, poznatiji kao Lada, predstavio je i novi crossover model X Ray.

9.11.2015.
12:17
VOYO logo
Image
Image
Image
Image

Predstavljena Lada X Ray nije ništa bitno različita od svoje konceptne verzije. Dizajn je prilično moderan, a za to je zaslužan Steve Martin, koji je ranije radio s Mercedesom i Volvom. Sada je angažiran za modernizaciju budućih modela Lada vozila. Prvi zadatak je imao s Ladom Vestom, a onda je na red došao i X Ray.

Image
VELIKI POVRATAK: /

Lada Vesta oživljava uspavanu rusku auto scenu

Unutrašnjost je jednako moderna s upravljačem presvučenim kožom, USB priključkom, senzorima za parkiranje, klima uređajem i prozorima i ogledalima koje pokreće elektronika. Očito kako ovim modelom Lada želi privući mlađu populaciju, koja želi SUV vozilo po pristupačnoj cijeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče motora, X Ray koristi B0 platformu koju je razvio Renault-Nissan. Shodno tome, X Ray dolazi s tri različita motora: 1,6-litreni benzinac sa 106 KS (78 kW) i 114 KS (84 kW) te 1,8-litreni sa 123 KS (90 kW).

Image
Image
Image
Image

Novo Ladino vozilo dolazi u standardnom izdanju s ručnim mjenjačem, dok je u ponudi i opcija s automatskim mjenjačem. Cijena još uvijek nije objavljena, no predsjednik upravnog odbora AvtoVAZa Bo Andresson je rekao kako X RAy neće koštati više od 600.000 rubalja, što je oko 8700 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i Vesta, tako bi i X Ray trebao doći na europsko tržište, gdje će morati proći EuroNCAL test sigurnosti. Rusi su se već najavili za 2016. godinu, a predviđaju kako će na testu dobiti tri od mogućih pet zvjezdica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo