POTVRĐENO NA NURBURGRINGU: /

Clio RS 220 Trophy najbrži je produkcijski automobil B segmenta

Image

Renault Clio RS 220 Trophy je postao najbrži produkcijski automobil B segmenta, nakon što je slavnu stazu u Nurburgring prošao za 8 minuta i 32 sekunde.

14.12.2015.
13:39
VOYO logo

Sve do nedavno Francuzi su imali i najbrži serijski automobil s prednjim pogonom, rekord na istoj stazi u Nurburgringu držao je Megane RS 275 Trophy. No, u ožujku ove godine bržim se pokazao Honda Civic Type R. No, sada se Renault istaknuo u hatchback kategoriji.

Image
Image

Automobil je vozio test vozač i urednik magazina Sport Auto, Christian Gebhardt, koji je znatno popravio vrijeme rekordnog kruga u ovoj klasi. Ako uspoređujemo vrijeme s Clio RS 200 EDC modelom, Gebhardt je poboljšao vrijeme za oko 36 sekundi. Pritom je iza sebe ostavio modele MINI John Cooper Works (8:35), Opel Corsa OPC (8:40) i Audi S1 (8:41).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače ovaj sportski automobil, koji je predstavljen ove godine na sajmu automobila u Ženevi 2015, ispod haube ima četvorocilindarski 1,6litarski turbo benzinac, kakvog nalazimo i u standardnom Clio RS 200 modelu. Ipak, motor je pojačan za 20 KS tako da ukupno razvija 220 KS (162 kW) i 260 Nm. Maksimalni okretni može se pomoću overboost funkcije privremeno povećati na 280 Nm.

Image
Image

Snaga se na prednje kotače putem reprogramiranog automatskog EDC mjenjača sa dvostrukim kvačilom koji omogućava i do 40 posto bržu promjenu stupnja prijenosa u Normal modu, a do 50 posto u Race modu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo