NOVI PORSCHEOV ADUT: / Kako ga ne voljeti kad se zove Macan, i to u GTS verziji

Image

Krug je zaokružen, od danas svi mainstream modeli Porsche automobila imaju GTS verziju. Posljednji u nizu je nama omiljen, ne samo zbog imena, Porsche Macan.

28.10.2015.
10:41
VOYO logo

Novi crossover iz Porschea uvelike je temeljen na modelu Macan S, a osim oznake GTS dobio je i nove karoserijske detalje, obnovljenu unutrašnjost, snažniji motor i posebne 20-inčne felge RS Spyder Design.

Kako i priliči GTS verziji, tako je Macan dobio sportska sjedala obložena kombinacijom kože i alcantara, moćan multimedijalni sustav PCM (Porsche Communication Management), a GTS logo je posvuda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Bitna promjene dogodile su se ispod poklopca, gdje se krije srce GTS modela. Istina, Macan GTS koristi isti 3,0-litarski biturbo V6 benzinac kao i njegov mlađi brat Macan S, no u pojačanoj verziji on razvija 365 KS i nudi 500 Nm najvećeg obrtnog momenta. Prijenos snage na obje osovine vrši se preko 7-stupanjskog automatskog mjenjača sa dvije spojke (PDK).

Zahvaljujući pojačanom motoru Macan GTS do stotke stiže za 4,8 sekundi, dok mu je maksimalna brzina limitirana na 256 km/h.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Pored pojačanog motora, u Porscheu su za Macan GTS pripremili rekalibriran PSM sistem (Poresche Stability Management), a tu su i poboljšane kočnice s crvenim čeljustima ispod kojih su diskovi promjera 360 milimetara (prednji) i 330 milimetara (stražnji).

Uz zračni aktivni ovjes PASM (Porsche Active Suspension Management) vozač može podešavati visinu i krutost amortizera. Ako je ovjes podešen na najnižu moguću opciju, Macan GTS je 10 do 15 milimetara bliže tlu od najsnažnijeg modela Macan Turbo. Početna cijena u Njemačkoj iznosi 73.400 eura, a isporuka prvih modela kreće početkom 2016. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo