Nećete vjerovati koji je hrvatski auto godine

Rio je s 88 bodova uvjerljivo osvojio nadmašio VW Up! na drugom te Ford Focus koji je završio na trećem mjestu i osvojio prestižno priznanje koje već 18.

15.12.2011.
18:02
VOYO logo

Javnom prezentacijom glasovanja desetočlanog žirija Zbora automobilskih novinara Hrvatskog novinarskog društva KIA Rio u srijedu ujutro je proglašen HR Autom 2012. godine. Rio je do pobjede došao uvjerljivo, sakupivši čak 88 bodova, a osam od deset članova žirija dodijelilo mu je maksimalan broj bodova. Na drugu se poziciju plasirao Volkswagenov mališan Up! sa 66 bodova, a treće je mjesto pripalo Ford Focusu, sa svega tri boda manje od Up!-a.

Ostali članovi finalne šestorke dobili su po 33 (Toyota Yaris i Peugeot 508) te 22 glasova (Chevrolet Orlando). Podijeljeno je i 14 posebnih priznanja, od dizajna do sigurnosti a nagradu za postignuća u novinarstvu dobili su Marko Tomac i Ivan Cvetković jer su ljetos s VW Passatom ušli u Guinnessovu knjigu rekorda kao vozači koji su s jednim spremnikom goriva prešli najviše kilometara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Iznimno sam zadovoljan, Rio je jako dobar automobil i cijena mu je više nego korektna. K tome prvi prodajni rezultati pokazuju da se i na hrvatskom tržištu jako dobro snašao. S druge strane ova je nagrada i jako velika obaveza kako za KIA-u, tako i za nas, njezine hrvatske zastupnike'', istaknuo je Nikola Galić, direktor marketinga KMAG-a, zastupnika KIA-e za regiju Adria.

Pobjednika odabralo 10 odabranih

Svečanosti u zagrebačkom restoranu Fellini prisustvovali su predstavnici gotovo svih automobilskih marki na hrvatskom tržištu kao i predsjednik HND-a Zdenko Duka koji je zajedno s predsjednikom novinarskog žirija Marinom Galićem i Dinom Deljkićem iz Oryx centra za sigurnu vožnju dobitniku ovog prestižnog priznanja predao nagradu Zlatni volan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deseteročlani novinarski žiri Zbora automobilskih novinara HND-a čine predstavnici najvećih i najznačajnijih hrvatskih tiskanih i elektroničkih medija koji se bave automobilskom tematikom. To su Sandra Mikulčić (Večernji list), Marin Galić (Jutarnji list - predsjednik Žirija), Ozren Adamović (Auto Bild), Zdravko Juričko (Slobodna Dalmacija), Mirko Vukotić (Glas Slavonije), Novi list, Glas Istre i Zadarski list), Marko Dragun (Auto moto magazin), Hrvoje Tomić (Auto klub), Kristijan Tićak (Auto motor i sport), Marin Tomaš (24sata) i Mato Pavličević (Net.hr).

Konačni poredak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Kia Rio 2. Volkswagen Up! 3. Ford Focus 4. Peugeot 508 5. Toyota Yaris 6. Chevrolet Orlando

Dizajn Rimac Concept_One

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ekologija Eko Taxi

Obiteljski automobil Chevrolet Orlando

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslovna limuzina Renault Latitude

Lako gospodarsko vozilo Iveco Daily

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najatraktivniji coupe Opel Astra GTC

Najatraktivniji kabriolet/CC/roadster Mercedes-Benz SLK

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najpovoljnija kupnja Nissan Micra

Sigurnost Kia Rio

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tehničke inovacije VW sustav selektivnog gašenja cilindara

Terenac/4X4/SUV Range Rover Evoque

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradski automobil Volkswagen Up!

Postignuće u HR auto novinarstvu Ivan Cvetković i Marko Tomac

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najprodavaniji model Škoda Octavia

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo