Ne ubija samo alkohol za volanom, već i marihuana!

Ne ubija samo konzumacija alkohola tijekom vožnje, već i utjecaj droge, pa čak i lake vrste, poput marihuane.

1.7.2011.
11:27
VOYO logo

Članak objavljen u USA Today autora Jonathana Shormana doveo je u pitanje mnoga pozitivna stajališta kada je legalizacija lake droge u pitanju.

Čak 25 posto poginulih vozača bilo je pozitivno na drogu, što je zapanjujući rezultat koji pokazuje da nije samo alkohol neprijatelj broj 1 vozača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istraživanje je provedeno na 44 tisuće vozača koji su poginuli tijekom vožnje, u razdoblju od 1999. i 2009. godine. Njih 24,9 posto bilo je pozitivno na drogu, dok je kod 37 posto razina alkohola u krvi bila veća od dopuštene granice. Od vozača koji su bili pod utjecajem droge 22 posto bilo je pozitivnih na marihuanu, 22 posto na kemijske stimulanse i 9 posto na teže droge.

Studija autorskog dvojca Eduarda Romana i Roberta Voasa bila je prva takve vrste, a cilj joj je bio pokazati u kojoj je mjeri droga zastupljena tijekom fatalnih prometnih nesreća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istraživanje se bavilo i vezom između alkohola i droge, te je došlo do rezultata da droga u kombinaciji s alkoholom nema nikakvog dodatnog utjecaja.

'Ako je vozač pijan, nije važno je li on i pod utjecajem droge. Alkohol je taj koji ga čini nesposobnim za vožnju', objasnio je Romano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo