NA RUBU BANKROTA: / Volkswagen povlači 500.000 automobila, a prijeti im i kazna

Image

Obamina administracija je naredila Volkswagenu povlačenje oko 500,000 automobila zbog ilegalno instaliranog softwarea koji im je omogućio da varaju na eko testovima.

19.9.2015.
12:46
VOYO logo

Prema pisanju New York Timesa, Volkswagen je u svoje automobile navodno tajno instalirao poseban software, koji je za vrijeme testiranja američke Agencije za zaštitu okoliša (EPA) uključivao sustave za kontrolu ispušnih plinova.

Nakon testiranja software bi automatski isključio te sustave, nakon čega bi automobili ispuštali i do 40 puta više štetnih plinova od dozvoljene količine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekivali smo više od Volkswagena", rekla je Cynthia Giles, predstavnica EPA-e i dodala kako je poznati njemački proizvođač automobila "prijetnja javnom zdravlju".

Američka Agencija za zaštitu okoliša vjeruje kako je software bio instaliran na brojnim modelima Volkswagen i Audi automobila koji su bili u prodaji od 2009. godine pa sve do sada. Upitni su dizel modeli Volkswagen Jetta, Beetle, Golf, Passat i Audi A3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Ako se optužbe pokažu točnima, EPA je potvrdila kako će Volkswagen povući oko 482.000 automobila, dok će maksimalna kazna biti 18 milijardi dolara, odnosno oko 37.500 dolara za svaki prodani automobil.

Glasnogovornica Volkswagena potvrdila je kako tvrtka surađuje u istrazi. Osim toga nije davala nikakve druge komentare. Istraga još uvijek traje...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo