Luksuzne aute Hrvati spremni čekati mjesecima

Odlučite li se na kupnju jednog od luksuznih Porschea - novog ljubimca mogli bi ste čekati i do čak pet mjeseci! Ako danas naručite Cayennea dizelaša, vozilo vrijedno 82.

23.11.2010.
20:55
VOYO logo

Sve proizvodne kvote Porschea su ispunjene na svim tržištima, a pomama za luksuznim automobilima je ogromna. Tako bi, primjerice, Porsche Cayenne dizel - sa 240 konjskih snaga i 8-stupanjskim Tiptronic mjenjačem, automobil vrijedan 82.490 eura, dobili tek u ožujku ili travnju sljedeće godine! Benzinska inačica istog vozila stigla bi mjesec dana ranije, dok se na ostale Porscheove modele čeka otprilike najviše do tri mjeseca, piše Večernji list.

Slična je situacija i kod Mercedesa za modele koji stižu iz tvornica u Njemačkoj. Za one iz SAD-a trebat ćete čekati mjesec duže, odnosno 120 dana. Ipak, prema iskustvu na tržištu, skupocjena vozila stignu uvijek nešto ranije, budući da je rok od 120 dana - zapravo krajnji rok za isporuku vozila u Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BMW po zahtjevu kupca iz europske tvornice stiže u roku od 10 do 45 dana ako se radi o serijama 1, 3 i 5. Za modele koji se proizvode u SAD-u (BMW X3, BMW X5, BMW X6) rok isporuke je od 30 do 90 dana.

Audijevi rokovi dosta su slični Mercedesovima - čeka se otprilike 90 do 120 dana za sve modele, osim modela RS na kojeg se čeka još koji tjedan više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod japanskih proizvođača na luksuznije modele najmanje se čeka kod Nissanovih vozila - otprilike dva mjeseca. Dok svoju Toyotu možete čekati i duplo duže.

Najbrža rastuća marka u Hrvatskoj je Chevrolet, a njihovi modeli nalaze se na zalihama trgovaca u Lijepo našoj ili na centralnoj zalihi u Kopru. Ako na automobil ipak treba čekati, čeka se i do četiri mjeseca. Ipak, praksa pokazuje kako to nije često slučaj...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo