KONA STIŽE U HRVATSKU: / Novi Hyundaijev SUV u salonima sljedećeg mjeseca, starta cijenom od 119,990 kuna

Image
Foto: Hyundai

Prošli tjedan održana je europska vozna prezentacija Kone za novinare u Barceloni.

27.10.2017.
10:05
Hyundai
VOYO logo

Na hrvatskom tržištu dostupna od 22. studenog 2017. godine, Kona predstavlja individualan, moderan i aktivan životni stil modernih Hyundai kupaca. Istinski SUV progresivnog dizajna s mogućnošću pogona na sva četiri kotača, 7 DCT mjenjačem i detaljima koji se mogu personalizirati prema potrebama urbanih Hyundai kupaca označen je kao 'važna prekretnica na našem putovanju na kojemu ćemo postati prvi azijski automobilski brand u Europi do 2021. godine', kako je to najavio Thomas A. Schmid, stariji izvršni dopredsjednik HME.

Dizajn

Moderan, proporcionalan i dinamičan izgled Kone dodatno je naglašen kaskadnom rešetkom hladnjaka koja predstavlja jedan od novih simbola Hyundai identiteta, dvostrukim LED prednjim svjetlima i LED dnevnim svjetlima za vožnju te kratkim stražnjim prevjesima i branicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Hyundai
Image
Foto: Hyundai

Dolazi uz deset dostupnih boja karoserije i dvije boje krova, koje čine ukupno dvadeset kombinacija boja.

Novost kod unutrašnjeg dizajna je mogućnost potpune personalizacije i kreiranja vlastitog stila. Dostupne su četiri boje unutrašnjosti, a bojom su naglašeni i detalji poput ventilacijskog otvora, prošiva presvlaka na sjedalima te obloge upravljača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Performanse

Kona nudi izbor između dva moderna visoko učinkovita turbobenzinska motora s velikim okretnim momentom i izvrsnom efikasnošću po pitanju potrošnje goriva: 1.0 T-GDI sa 6 stupanjskim ručnim mjenjačem i 120 KS te 1.6 T-GDI 177 KS i 7 stupanjskim automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom te pogonom na sve kotače. Na ljeto 2018. Hyundai će za Konu lansirati i svoju sljedeću generaciju efikasnih dizelskih motora zapremnine 1.6 litara dostupnih sa 6 stupanjskim ručnim ili 7 stupanjskim automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom, kao i električnu verziju automobila.

Image
Foto: Hyundai
Image
Foto: Hyundai

Multimedija i sigurnosti

Kona nudi besprijekoran integrirani sustav povezivanja i multimedije koji vožnju čine intuitivnijom i sigurnijom, a moguće je birati između tri opcije: standardni audio sustav s 5'' LCD dodirnim zaslonom s radijem te bluetooth i USB povezivanjem, audio sustav s 7'' LCD dodirnim zaslonom s integriranom stražnjom kamerom za parkiranje, Apple CarPlay i Android Auto sustavom ili 8'' LCD dodirni zaslon s navigacijom i 3D kartama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opremljena je Kona Hyundai SmartSense sustavom koji je u skladu s najvišim europskim sigurnosnim standardima. Između ostalog podrazumijeva sustav prepoznavanja prepreka i autonomnog kočenja u slučaju opasnosti (AEB with pedestrian detection), detektor mrtvog kuta (BCW), sustav koji upozorava vozača na umor (DAW) i sustav upozorenja prilikom prelaska vozne trake (LKAS). Također, Kona je prvi Hyundai model koji nudi head-up display, a opremljena je i prvoklasnim KRELL-ovim glazbenim sustavom s 8 zvučnika koji donosi vrhunski doživljaj u vožnji.

Image
Foto: Hyundai
Image
Foto: Hyundai

U prodajne salone u Hrvatskoj Kona dolazi 22. studenog i bit će dostupna od 119.990 kuna u paketu opreme DRIVEit. Dolazi uz najnoviju tehnologiju aktivne zaštite, sustav upozorenja prilikom prelaska vozne trake i sustav upozorenja vozača na umor, tu su i start i stop sustav, tempomat, bluetooth, upravljač i ručica mjenjača presvučeni kožom, LED dnevna i pozicijska svjetla, uzdužni krovni nosači, SUV obloge, električno podesivi i grijani vanjski retrovizori u boji vozila, 16“ aluminijski naplatci...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od proljeća iduće godine ovaj SUV s mogućnošću pogona na sva četiri kotača će biti dostupan i u verzijama s dizelskim motorima, nakon čega se očekuje dolazak modela s električnim pogonom.

Image
Foto: Screenshot/Hyundai
Image
Foto: Screenshot/Hyundai

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo