Kakva preobrazba: Polo izrastao u Vento!

Volkswagen je u Indiji predstavio novi Vento, koji ipak neće put Europe. U brojnim detaljima prilagođen je potrebama indijskog tržišta i nije baziran na Golfu već na novom Polu.

22.7.2010.
16:30
VOYO logo

Vento predstavlja u Indiji potpuno novu ponudu Volkswagena, te se očekuje da bude važan stup preko kojeg će potaknuti rast cjelokupne marke u toj zemlji.

Tehničku osnovu predstavlja Car of the Year i World car of the Year, aktualni Polo. Međutim, izvedba s produženim stražnjim krajem raspolaže s 82 mm većim međuosovinskim razmakom. Novi Volkswagen Vento bit će u Indiji u ponudi s benzinskim i dizelskim motorom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obje varijante raspolažu 1,6-litrenim obujmom i snagom od 77 kW/ 105 KS. Sigurnosna oprema sastoji se kod verzije Vento Highline od ABS-sustava i prednjih zračnih jastuka za vozača i suvozača, te sustava zaštite od krađe s nadzorom unutrašnjosti i dodatnim zvučnim signalom. Na području komfora Vento Highline nudi CD i MP3 player, električni paket i klima uređaj. Vozilo se proizvodi u Volkswagen pogonu u Chakanu s kapacitetom od 110.000 vozila godišnje.

Za Volkswagen koncern je Indija važno strateško tržište rasta. S markama Volkswagen, Audi i Škoda bilježe sjajne prodajne brojke na ovom automobilskim tržištu s golemim rastom. U prvih šest mjeseci ove godine koncern je u Indiji isporučio 16.900 vozila, što znači povećanje od preko 100 posto i istovremeno najveći rast ukupnog tržišta (+29 posto).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo