Europska titula Polu

Međunarodni novinarski žiri sastavljen od 59 članova iz 23 europske zemlje proglasio je novi Volkswagen Polo europskim automobilom 2010. godine.

7.12.2009.
17:32
VOYO logo

Izbor Car of the Year jedan je od najstarijih i najuglednijih u Europi. Od 1964. se svake godine nagrađuju najbolji automobili među novim modelima.

Volkswagen je posljednji puta tu nagradu osvojio 1992. kada je novi Golf treće generacije osigurao pobjedu ispred Opel Astre i Citroëna ZX.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove godine je glasalo 59 sudaca iz 23 europske zemlje, a novi Polo je pobijedio s 347 osvojenih bodova ispred drugoplasirane Toyote IQ.

"Kod Pola nas je prije svega oduševila kompletna sigurnosna oprema i njegov moderan program motora. S Polom BlueMotion Volkswagen k tome u svom programu nudi vrlo štedljiv, ali unatoč tome po cijeni dostupan automobil", istaknuo je Hakan Matson, predsjednik žirija, prilikom dodjele nagrada u Madridu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi Polo nije oduševio samo žiri. Od njegovog uvođenja na tržište u svibnju ove godine Volkswagen je zabilježio više od 130.000 narudžbi za ovaj novi standard u klasi malih automobila.

Polo je dostupan kao dinamičan automobil s 3 vrata i udobna verzija s 5 vrata. Potrošnja od samo 3,3 litre u verziji Polo BlueMotion čini ga najštedljivijim i ekološki najprikladnijim automobilom s pet sjedala na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo