Play ponuda

PREDSTAVLJEN JE MG HS / U Hrvatsku stigao novi SUV bombastično niske cijene: Profinjen i prostran, idealan je za velike obitelji i one koji žele uživati u luksuzu

Foto: MG Hrvatska

Cijena ovog obiteljskog automobila starta već od 25.900 eura, što je u trenutnim okvirima kada cijene divljaju izuzetno pristupačno

3.2.2023.
20:33
MG Hrvatska
Play ponuda

U Hrvatsku je stigao novi SUV, koji bi opako mogao 'zapapriti' konkurenciji. Naime, marka MG predstavila je model MH HS, SUV C-segmenta čija cijena obara s nogu. Naime, cijena ovog obiteljskog automobila starta već od 25.900 eura, što je u trenutnim okvirima kada cijene divljaju izuzetno pristupačno.

MG HS sportskog je izgleda izvana, dok iznutra zbog svojh materijala koji su mekani na dodir odiše profinjenošću. S prednje strane, ističe se najnovija iteracija MG-ove zvjezdane rešetke savršeno uokviruje najveći MG logotip dosad, dok mu straga uočljive dvostruke ispušne cijevi i aluminijski donji branik daju elegantan i sportski izgled.

Komfor i udobnost jako se dobro osjeti sprijeda, ali i straga gdje sjedala imaju mogućnost nagiba. Za još više udobnosti na putovanjima, u stražnjem dijelu nalaze se i dvostruki ventilacijski otvor, dva USB priključka i sklopivi naslon za ruke koji se otvara i otkriva prostor za pohranu te dvostruke držače za čaše.

MG HS pokreće MG-jev najnoviji turbo benzinski motor od 162 KS u tri razine opreme (Standard, Comfort i Luxury). Dok je standard razina opreme dostupna isključivo s ručnim 6-stupanjskim mjenjačem, Comfort i Luxury dostupni su u kombinaciji s DCT automatskim mjenjačem sa sedam stupnjeva prijenosa.

Izvor: MG Hrvatska

Uz MG Pilot paket visokotehnoloških mogućnosti za vozača koji dolazi kao standard u svim razinama oprema, MG HS pruža kvalitetno iskustvo vožnje s izmjerenim performansama i pomoći u vožnji. MG Pilot ima automatsko kočenje u nuždi, tempomat (adaptivni tempomat uz DCT automatski mjenjač), pomoć u držanju vozne trake, inteligentnu pomoć za ograničenje brzine, inteligentnu kontrolu prednjih svjetala, pomoć u prometnim gužvama u verzijama s DCT automatskim mjenjačem, upozorenje na poprečni promet straga, detekciju mrtvog kuta i upozorenje na otvaranje vrata.

Primamljiva cijena

Sve verzije bogato su opremljene, a početna razina opreme Standard dostupna je već od 25.900 eura. U ovoj opremi vozači dobivaju stražnje parking senzore i stražnju parking kameru, 17” aluminijske naplatke, 10.1“ lebdeći dodirni zaslon s mogućnošću Android i Apple Car Play povezivanja, kožni upravljač te praktična stražnja sjedala podesiva po nagibu.

Play ponuda

Važno je za istaknuti kako će ova razina opreme na tržištu biti dostupna nešto kasnije dok su Comfort i Luxury opreme dostupne za isporuku odmah.

Izvor: MG Hrvatska

Comfort razina opreme dostupna je od 28.200 eura za verziju s ručnim mjenjačem, dok verzija s DCT automatskim 7-stupanjskim mjenjačem košta 30.200 eura. Vrh ponude predstavlja Luxury razina opreme koja je s ručnim mjenjačem dostupna za 30.200 eura, dok je verzija s DCT automatskim mjenjačem dostupna je za 32.200 eura. MG HS dolazi u 5 različitih boja, a povodom lansiranja u sve navedene cijene uključena boja po izboru kupca.

Sada u prodaji, s isporukom kupcima koja počinje u veljači, MG HS postaje treći automobil u MG-ovoj ponudi uz MG ZS kompaktni SUV i Plug-In Hybrid EHS. MG HS dolazi s poznatim MG-ovim 7-godišnjim jamstvom, koje je standard u cijeloj MG ponudi.

Izvor: MG Hrvatska

Iz MG-ja navode da je MG HS hrabar, snažan i dizajnerski izrađen. Impresivni detalji koje bi kupci inače očekivali pronaći u mnogo skupljim automobilima, dokaz su MG-ove predanosti proizvodnji automobila visoke kvalitete po pristupačnim cijenama.

Play ponuda

S dužinom od 4574 mm, širinom od 1876 mm i visinom od 1664 mm, MG HS je veliki i potpuno razvijen SUV koji kupcima pruža impresivnu količinu prostora i udobnosti, već i povišen položaj za vožnju, te prostor za glavu iznad ostalih konkurenata.

Mješovita WLTP potrošnja iznosi 7,4l/100km za ručni i 7,6l/100km za DCT mjenjač uz spremnik goriva od 55 litara.