STIGAO SUV KOJI ĆE ZAVESTI BAŠ SVAKOG: / DS 7 Crossback je potpuna alkemija snage i profinjenosti

Tjedan dana prije premijere koju će imati na salonu automobila u Ženevi, otkriven je novi DS 7 Crossback.

1.3.2017.
11:37
DS, RVZ

Okomito postavljen i prestižan prednji kraj modela DS 7 Crossback s prednjom maskom DS Wings izražava svu njegovu plemenitost, performanse i karizmu. Šesterokutna prednja maska uokviruje novi dizajn rešetke dijamantnog izgleda s logotipom marke DS u središtu, dok dvije reljefno istaknute središnje linije čine os aluminijskog poklopca motora te ističu pločicu s natpisom DS. Oštri bridovi prednjih i stražnjih blatobrana oblikuju bok vozila i naglašavaju mišićave oblike tog SUV-a na čijem se stražnjem kraju nalaze izrazito konturirana vrata prtljažnika.

"DS 7 Crossback uvodi drugu generaciju modela marke DS, koja preuzima ulogu vizionara već od svojih početaka. Ovaj svjetski SUV svojom profinjenošću i naprednom tehnologijom utjelovljuje francusko znanje i umijeće spojem lijepih materijala, obrtničke vještine i tehnoloških inovacija. Njegova oprema visoke tehnologije donosi bezbrižnu vožnju i vrhunske performanse", objasnio je Yves Bonnefont, generalni direktor marke DS Automobiles.

Itekako prepoznatljiv

Od osnivanja marke DS oblikovanje svjetlosnog potpisa u samom je srcu njezina stila. Cizelirani poput komada nakita, moduli LED prednjih svjetala, naziva DS Active LED vision, pri otvaranju automobila zasvijetle purpurnom svjetlošću te se okreću za 180°. I stražnja svjetla pridonose snazi i originalnosti svjetlosnog potpisa modela DS 7 Crossback. Temeljena na tehnologiji 3D Full LED, izvedena su u trodimenzionalnom motivu ljusaka, koji nadahnuće crpi izravno iz avangardnog stila posljednjeg konceptnog automobila marke DS E-Tense.

Dva velika zaslona i intuitivno sučelje

Izraz 'avangarda' svoj puni smisao dobiva u unutrašnjosti zahvaljujući dvama zaslonima od 12’’, što je jedinstvena ponuda u tom segmentu. Prvi zaslon visoke razlučivosti nameće se kao inovacija u konkurenciji SUV-ova, pojednostavnjuje navigaciju, služi za upravljanje multimedijskim sučeljem, cijelom ponudom tehnologija DS Connect i opcijom Mirror Screen. Drugi zaslon može se personalizirati te je povezan s digitalnom instrumentnom pločom.

Pet inspiracija za unutrašnjost po želji

Suvremena i sa stilom, unutrašnjost modela DS 7 Crossback održava znanja i vještine stručnjaka timova marke DS, ili, kako bi to rekao Thierry Metroz, direktor dizajna marke DS:

"Svako vozilo DS odražava želje svojeg vlasnika te spaja bezbroj jedinstvenih znanja i vještina. Svi naši dizajneri, inženjeri i stručnjaci za izradu presvlaka unijeli su sve svoje stručno znanje u izradu unutrašnjosti obradom najplemenitijih materijala i zanatskom strogoćom."

Vjerna filozofiji stila marke DS, unutrašnjost vodi u pet različitih svjetova. Pet Inspiracija odgovaraju ukusima i željama svakog tko želi pokazati svoj temperament. Slaveći Pariz, kolijevku marke DS, Inspiracije DS nose ime Bastille, Rivoli, Faubourg i Opéra, ne zaboravljajući Inspiraciju Performance Line u duhu modela Gran Turismo iz istoimene linije, koju je Marka nedavno lansirala.

Elegancija plemenitih materijala

U skladu sa zanatskom tradicijom, svaki detalj i svaki materijal (puno drvo, Alcantara®, zrnata koža i koža napa) upotrijebljen za te Inspiracije pomno je odabran, obrađen i ugrađen u vozilo. Ti materijali raspoređeni su na velikim površinama, ugodnima i toplima: na armaturnoj ploči i oblogama vrata te konzolama i sjedalima, kako bi putnici i vozač bili obavijeni potpunim ozračjem.

Usmjerenost na detalje kao pravilo ponašanja

DS 7 Crossback također njeguje značajke koje je marka DS uvela u svojim posljednjim ostvarenjima. Kao diskretno prisutni znaci osobnosti, presvlake sjedala od kože napa, koje izgledom podsjećaju na remen ručnog sata, upotpunjene su šavovima točkastog boda kao i instrumentna ploča te obloge vrata. Prekidači na kromiranoj središnjoj konzoli reljefno su urešeni motivom 'Clous de Paris'. Na ovome modelu SUV visoke tehnologije i bogate tradicije, marka DS nastavlja suradnju s B.R.M Chronographes kreacijom ekskluzivnog pokretnog sata, naziva B.R.M R180. Veličanstveno smješten na instrumentnoj ploči, sat izlazi iz svog kućišta okrećući se oko vlastite osi u trenutku kad se DS 7 Crossback pokrene.

Galerija

"Svaki model marke DS odsad će biti dostupan u učinkovitoj hibridnoj ili električnoj izvedbi. A nazvat ćemo ih E-Tense", izjavio je Eric Apode na Pariškom salonu automobila 2016.

Ambicija postaje stvarnost s punjivim hibridnim benzinskim motorom od 300 KS, četiri pogonska kotača, koji će s ovim modelom biti dostupan od proljeća 2019.

"Hibrid u viziji marke DS nudi performanse i učinkovitost, no isto tako zadržava prostranost za putnike i obujam prtljažnika”, dodaje Apode.

Klijentu su stoga na raspolaganju iznimna vozna svojstva na otvorenoj cesti i u gradu te samostalnost: model SUV može prijeći do 60 km u načinu rada bez emisija, uz iznimnu prostranost unutar vozila i istaknuti obujam prtljažnika.

Šest motora dinamičnog temperamenta

Uz hibrid E-Tense, model DS 7 Crossback nudit će pet izvedbi moćnih i učinkovitih motora s unutarnjim izgaranjem (Euro 6.2) i izdašnim okretnim momentom te će predstaviti novi automatski mjenjač posljednje generacije s osam stupnjeva prijenosa (EAT8):

- tri benzinska motora (THP 225 S&S EAT8, THP 180 S&S EAT8, ili PureTech 130 S&S s ručnim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa)

- dva dizelska motora BlueHDi (BlueHDi 130 S&S s ručnim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa, zatim EAT8 ili BlueHDi 180 S&S EAT8)

DS 7 Crossback, dizajniran je i osmišljen u Parizu (Francuska), a proizveden u tvornicama u Mulhouseu i Shenzhenu (Kina). Tehnološke inovacije i avangardna osmišljenost novi simbol marke DS Automobiles dovode do nove, dosad neviđene razine učinkovitosti, udobnosti i bezbrižnosti.

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali