KODIAQ U MALOM

POKAZAO SE NASLJEDNIK YETIJA: Škoda Karoq stiže 18. svibnja

Službene internetske stranice iskoristila je Škoda za potvrdu dolaska Karoqa na tržište. Objavljene su pritom i fotografije kamufliranog vozila koji u povijest šalje model Yeti.

U pitanju je sasvim novi kompaktni SUV čije ime stiže iz kombinacije dviju riječi iz jezika Alutiiqa koji nastanjuju južne dijelove Aljaske. Naziv Karoq kombinacija je riječi Kaa’raq (automobil) i Ruq (strijela), a konačan proizvod koji se iza njega skriva, najavljuju iz Škode, SUV s karakterom.

Obećana je u njemu, premijerno za ovog proizvođača, digitalna instrument ploča koja će davati infromacije, ali i ukrašavati prostrani interijer vozila s istim takvim prtljažnim prostorom, novim sustavom pomoći u vožnji, LED prednjim svjetlima…


Svjetsku premijeru Karoqa, koji djeluje poput manje verzije Kodiaqa, Škoda je potvrdila za 18. svibnja u Stockholmu. Vidjet će se tada kako bez kamuflaže izgleda 4382 mm dug, 1841 mm širok i 1605 mm visok automobil međuosovinskog razmaka od 2638 mm i zapremnine prtljažnog prostora od 521 litre. Spuštanjem stražnjih sjedala ovog vozila koje prima maksimalno pet putnika taj se prostor povećava na 1630 litara, a njihovim micanjem na maksimalnih i impresivnih 1810 litara.

Što se motorizacije tiče svedena bi ona trebala biti na dva benzinska i tri dizelska motora koji će razvijati snagu u rasponu od 115 do 190 KS. Izuzev najjače izvedbe sve će modele biti moguće kupiti sa 6-stupanjskim ručnim ili 7-stupanjskim DSG automatskim mjenjačem. Vrh ponude bit će 2,0 TDI sa 190 KS i 7-stupanjskim automatikom koji snagu prebacuje na sva četiri kotača. Standardni pogon je na prednjim kotačima.

Povratak na Net.hr