ELON MUSK PREDSTAVIO ELEKTRIČNI SUV: / Početna cijena mu je 39.000 dolara

Image
Foto: Frederic J. Brown / AFP

Tvrtka Tesla predstavila Model Y uz početnu cijenu od 39.000 dolara

15.3.2019.
16:18
Frederic J. Brown / AFP
Play logo

Tvrtka Tesla Inc predstavila je u četvrtak u Kaliforniji Model Y, električni mali SUV, koji će se početi prodavati uz početnu cijenu od 39.000 dolara i suočiti na tržištu s europskim električnim rivalima.

Šef tvrtke Elon Musk kazao je da će se mali SUV, izrađen na platformi Modela 3, prvo pojaviti u verziji većeg dosega od 482 kilometra uz cijenu od 47.000 dolara. Standardna verzija koja će biti dostupna u 2021. koštat će 39.000 dolara uz doseg od 370 kilometara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skuplji model od iduće godine

Vozila je moguće konfigurirati da uključuju 7 sjedećih mjesta uz trošak od dodatnih 3000 dolara. Nakon predstavljanja internetska stranica Tesle ponudila je opciju dizajniranja i naručivanja skupljeg modela s većim dometom koji će biti dostupan sljedeće godine. Za naručivanje vozila potreban je polog od 2500 dolara.

Mali terenci najbrže je rastući segment prodaje automobila u SAD-u i Kini, najvećim automobilskim tržištima na svijetu. Tesla u Kini gradi tvornicu.

Tesla je imao malo konkurencije na području sedana no tržište električnih tereneca zagrijava se i Tesla će planiranim opsegom proizvodnje Modela Y zaostati za modelima Volkswagenova Audija, Daimlerova Mercedes-Benza i BMW-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo