HYUNDAI OTKRIO KONU: / Novi atraktivni crossover napokon se pokazao u punom sjaju

Image
Foto: Hyundai

Gužva među crossoverima dodatno je povećana učlanjenjem najnovijeg člana, u utorak predstavljenog na službenim internetskim stranicama proizvođača.

13.6.2017.
21:58
Hyundai
Play logo

Novi Hyundaijev crossover B segmenta uistinu djeluje atraktivno i svakako ima svoje adute za borbu sa konkurencijom na tržištu, a kakve će brojke na njemu postizati saznat će se za koji mjesec kada Kona i stiže u prodajne salone diljem svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvobojna podignuta karoserija i agresivan prednji kraj s podijeljenim prednjim LED svjetlima lijepo naglašavaju moderan dizajna ovog SUV-a koji se diči i istim takvim interijerom, prostranim i za putnike i dostatnim za prtljagu (zapremnina prtljažnika iznosu 361 litru, sa spuštenim stražnjim redom sjedala koje se dijele u omjeru 60:40, ona raste na 1143 litre).

Ono što je sakriveno iza vratiju (nije poznato kakva će točno biti izvedba za europsko tržište), nije ispod poklopca motora pa se tako zna da motorizaciju otvara 1,0-litreni T-GDI uparen sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem koji razvija 120 konjskih snaga, a čija je prosječna potrošnja 5,3 l/100 km. Maksimalna brzina koju može postići iznosi 181 km/h, a s mjesta do 'stotke' potrebno mu je 12 sekundi.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

KONAČNO SE POKAZALA: Hyundai Kona stiže, proučite kako izgleda

Image

KONAČNO SE POKAZALA: Hyundai Kona stiže, proučite kako izgleda

Naslanja se na njega u ponudi 1,6-litreni T-GDI sa 177 KS koji snagu prebacuje preko 7-stupanjskog automatskog mjenjača s dvije spojke na sva četiri kotača. Prosječna potrošnja navedena uz ovaj motor iznosi 7,3 l/100km, ubrzanje s mjesta do 100 km/h je 7,9 sekundi, a maksimalna brzina 205 km/h.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ljeto sljedeće godine Konu će pokretati i 1,6-litreni dizelski motor nove generacije sa 115 odnosno 136 KS, a kupci će uz standardni pogon na prednjim kotačima moći izabrati i opciju na sva četiri automobila čije su dimenzije 4165x1800x1500 mm.

Automatsko kočenje u slučaju opasnosti s opcijom detekcije pješaka, upozorenje na izlazak iz vozne trake (standard), nadzor vozača uz upozorenje na umor (standard), nadzor mrtvog kuta i vizualna i zvučna upozorenja u slučaju opasnosti od stražnjeg bočnog udara tek su neki od sustava pomoći vozaču koje nudi Kona koju dodatno atraktivnom čini 8-inčni zaslon, head-up zaslon, mogućnost bežičnog punjenja pametnih telefona...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo