BAVARSKI ADUTI

BMW-OVA JURILICA IZ SERIJE 5: M550i xDrive najbrža je ikad proizvedena ‘petica’

Kao što je to i najavljeno u listopadu prilikom predstavljanja sedme generacije BMW-ov serije 5, bavarski proizviđač proširio je svoju ponudu dodavanjem najsnažnijeg modela M550i xDrive, ali i modela 530e iPerformance. I potkrijepio vijest fotografijama.

Bavarski proizvođač tvrdi da je M550i xDrive najbrži automobil ove serije kojeg su ikad proizveli, a navedeno se potvrđuje konkretnim brojkama – ispod prednjeg poklopca krije se 4,4-litreni TwinPower Turbo V8 motor koji uz najavljene 462 konjske snage i okretni moment od 650 Nm i uparen s osmostupanjskim automatskim mjenjačem prenosi snagu na sva četiri kotača i ubrzava s mjesta do 100 km/h na svega četiri sekunde.

BAVARSKA ZVIJER: Napokon objavljene službene fotke, pogledajte kako izgleda nova BMW-ova serija 5

U BMW-u se hvale da navedenim ovo čudo suparnike ostavlja tek s pogledom na svjetla na zadnjem kraju automobila čiji je ovjes 10 milimetara spušteniji u odnosu na ‘običnog’ predstavnika serije, čija je maksimalna brzina ograničena na 250 km/h i koji dolazi na 19 i 20-colnim aluminijskim felgama.

Za dodatno razlikovanje od osnovne ‘petice’ M550i xDrive stiže s ‘M’ oznakama na vanjskom i unutarnjem dijelu vozila, čeljustima kočnica obojanima u plavu boju i s četiri završetka ispušnog sustava. Svjetska premijera zakazana je za salon automobila u Detroitu u siječnju sljedeće godine.

Za one kojima navedeno ne predstavlja preveliko uzbuđenje, tu je vijest o dolasku plug-in hibrida s 2,0-litrenim turbo benzinskim te električnim motorom kombinirane snage 248 KS čiji će najveći okretni moment iznositi 420 Nm, a koji bi na sto kilometara dugom putu trebao trošiti tek 2,0 l pogonskog goriva. U pitanju je 530e iPerformance također još uvijek neobjavljene cijene.

Povratak na Net.hr