MOĆNA JURILICA

SEDAM MINUTA JURNJAVE: Pogledajte kako je Concept One u direktnom obračunu potukao LaFerrari

Archie Hamilton, britanski vozač utrka i YouTuber, htio je saznati koliko je zarpavo brz Rimčev Concept_One pa je došao u Hrvatsku i dovezao sa sobom Teslu P90D s Ludicrous načinom vožnje te zadnji Ferrari koji je sišao s poizvodne trake u Maranellu – LaFerrari.

Dok drugi električni automobili imaju sjajne performanse dok su ugašeni, brzo gube dah kad se uključe i počnu povećavati brzinu.

Također, većina ostalih električnih automobila imaju tendenciju pregrijavanja nakon par teških ubrzanja.

Concpet One ima čak tri “tajna oružja” protiv tih Ahilovih peta električnih automobila kada je riječ o performansama. I sva su mu jako dobro došla u odmjeravanju snage s najnovijim hibridnim Ferrarijem.

Prije nego je sjeo za volan domaće električne jurilice, Archie je rekao da bi se na neviđeno kladio na crveni bolid, hibridno vozilo koje u sebi sapaja najbolje od oba svijeta, električnih automobila i moćnih V12 motora.

Što i ne čudi – kako bi automobil iz male hrvatske tvrtke, napravljen u zemlji koja nikada nije imala automobilsku industriju, s ekstremno ograničenim sredstvima i, najgore od svega, bez motorima s unutarnjim izgaranjem, pobijedio najbolju stvar na četiri legalne gume koja je ikada izašla iz Maranella?

Pa, kako se ispostavilo, može. Itekako: na utrci na 400 metara, Rimčev Cocnept One jednostavno je bio brži.

Povratak na Net.hr