U KONKURENCIJI 70 POSADA

PREKINUTA MAĐARSKA DOMINACIJA: Hrvatska posada Hideg i Kerek slavila u Kumrovecu

Hrvatska posada Krisztian Hideg i Istvan Kerek (AK Delta Sport) u Mitsubishi Lanceru EVO IX s ukupnim vremenom od 30:58.4 minuta nakon uzbudljive završnice pobjednik je petog izdanja INA Rally Kumrovec.

“Iznimno sam sretan zbog slavlja na ovom rallyu,” krenuo je Hideg. “Prvi put nastupamo u Kumrovcu i zbog toga smo posebno ponosni. Svakako bih pohvalio sjajnu organizaciju.”

Drugo mjesto je pripalo mađarskoj posadi Antalu Kovacsu i Gergu Istovicsu u Fordu Fiesti R5 sa sekundom zaostatka (30:59.4). Treće mjesto je osvojila hrvatska posada Daniel Šaškin i Saša Bitterman (Mitsubishi Lancer EVO X, 31:14.3).


“Uzbuđenja nije nedostajalo u samoj završnici ovog rallya,” rekao je Šaškin. “Rekordan broj posada svakako je velika pohvala organizatorima i dodatni motiv nama svima koji nastupamo. Zahtjevna je staza, jako dobra organizacija. Mogu reći da sam zadovoljan s vožnjom. Čestitam svima na završenom rallyu.”

Na kraju rallya zadovoljstvo nije skrivao direktor, Željko Štefanić.

“Nakon napornih višemjesečnih priprema, 15-20 ljudi iznijelo je ovaj projekt”, rekao je Štefanić. “Sve je to plod tih dugotrajnih priprema i pozivanja vozača, a pomicanjem termina rallya mjesec dana unatrag dosta smo dobili. Prvi smo rally u regiji i na taj način svi se ovdje žele doći istestirati što je nama posebno zadovoljstvo.”

Od rekordnih 70 posada iz šest zemalja na ceremonijalnom startu u Kumrovcu, rally je završilo čak 59 posada, što i nije uobičajeno u rallyju te svakako razlog za zadovoljstvo organizatora i posada što nije bilo većih izlijetanja i tehničkih kvarova.

Povratak na Net.hr