Ispovijest

‘Uvijek sam imala užasne menstruacije, a sada, od kad sam veganka uopće ni ne znam da je imam’

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 08.12.2017 / Rubrika:
Foto: thephotographymuse/flickr
0

Dok je ranije imala problema s menstruacijom, od kad je postala veganka sve se promijenilo. Sada više ni ne zna kad je dobije, a i više nema simptome PMS-a. Ovo je samo još jedan dokaz koliko prehrana utječe na nas i naše tijelo

“Nikad nisam imala normalnu menstruaciju. Većina mojih prijateljica normalno funkcioniraju prve dane menstruacije, dok ja ležim u krevetu u fetus položaju i mrzim život i to što sam žena.

Postala sam veganka

Ne samo da imam užasno bolne grčeve, nego i nekoliko dana prije menstruacije imam drastične promjene raspoloženja. Svađala bih se s dečkom i prijateljicama i samo se želim zatvoriti u sobu i ne raditi ništa. Svaki mjesec je sve gore iskustvo. Mislila sam da čak patim od nekog poremećaja, koliko mi je PMS bio intenzivan.

Odlučila sam biti veganka iz nekih drugih razloga. Nisam htjela više konzumirati meso životinja zbog etičkih razloga, ali i same prirode. Ipak, od nekih sam ljudi čula kako će promjena prehrane utjecati i na moju menstruaciju. Bila sam poprilično skeptična.

Nakon što sam jela isključivo biljnu hranu tri mjeseca stvarno sam uočila promjene. To me šokiralo. Također, primijetila sam da nisam toliko ljuta i da nema tipičnih promjena raspoloženja. Nisam bila ljuta, nervozna i anksiozna. Nisam plakala bez razloga. Grčevi su mi bili minimalni i sve sam lakše podnosila one dane u mjesecu.

Sada je sve drugačije

Idućih šest mjeseci sam i dalje bila veganka, a pojavile su se za mene nove stvari. Više nisam uopće znala kad bih dobila menstruaciju. Jednostavno se pojavila, bez ikakvih bolova i promjena raspoložena. Trajala bi samo dva dana, što je veliki napredak u odnosu na prijašnjih tjedan dana.

S ovime se slažu i doktori koji potvrđuju da drugačija prehrana može bitno utjecati na menstruaciju. Isto tako, kažu da bi se ipak prvo trebala konzultirati sa svojim doktorom oko prelaska na ovu vrstu prehrane jer uvijek postoje opasnosti kao što je anemija ili nedostatak određenih namirnica koje se onda loše odražavaju na tvoje tijelo.

Ja sam veganka već neko vrijeme i moja je menstruacija toliko drugačija. Lakše je podnosim, dolazi mi svaki mjesec u isto vrijeme i gotovo da je ne osjećam. Ne boli me kao prije, a nisam više ni toliko neraspoložena. Jednostavno dođe i ode. Nema sumnje da je ovo zbog moje drugačije, biljne prehrane.”

Izvor: Pop Sugar

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 08.12.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr