Ima svojih prednosti

Sve o labioplastici: Što trebate znati o popularnom trendu poljepšavanja vagine

Piše: Žena Net / Vrijeme: 10:04 19.08.2016 / Rubrika:
Foto: Flickr
0

Žene koje se odluče za ovu vrstu intervencija najčešće smatraju da su im stidne usne prevelike, preizražajne, premale ili asimetrične, što može stvoriti estetski problem, kao i nelagodu pri seksualnom odnosu

Labioplastika je stručan naziv za operativni zahvat kojim se korigiraju velike i male stidne usne, uljepšava izgled vanjskog spolovila i uklanja eventualna nelagoda pri seksualnom odnosu. Optimalna količina kože sa stidnih usana se odstranjuje, korigira se asimetrija i zatim prilagođava anatomiji okolnog područja.

Korekcija se radi i mikroliposukcijom prenaglašenih velikih usana radi smanjenja istih, a kod žena starije dobi primjenjuje se lipofiling, s ciljem popunjavanja volumena i postizanja mladolikijeg izgleda velikih usana. Višak masnog tkiva iznad vagine, odnosno pubične regije (Venerin brijeg) odstranjuje se liposukcijom.

Operativnim zahvatima labioplastike i vaginalne rejuvenacije u području estetske kirurgije intime postiže se, kako kažu kirurzi, estetski zadovoljavajući izgled ženskog spolovila. Kirurški zahvat manjeg je opsega i bez većeg rizika za pacijenticu, a oporavak traje u prosjeku 10-ak dana do maksimalno 2 tjedna.

Osim pomlađivanja stidnih usana, moguće je pomladiti i unutrašnjost vagine. Vaginalna rejuvenacija (vaginal rejuvenation) naziva se još i ‘pomlađivanje’ rodnice. Ovim zahvatom poboljšava se jačina oslabjelih mišića, te sužava ulaz rodnice. Često se nakon porođaja rodnica rastegne ili raširi, što dovodi do smanjenja ugode tijekom spolnog odnosa, a taj problem se učinkovito rješava ovim operativnim zahvatom.

Suhoća vagine kod žena u menopauzi čest je problem. Na sreću, rješiv je PRP metodom u kojoj se sluznica vagine tretira vlastitim matičnim stanicama. Vlastito tkivo pomaže poboljšavanju strukture sluznice, pospješuje se vlažnost vagine i sprječava nelagoda i bol tijekom seksualnog odnosa i penetracije.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 10:04 19.08.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr