Bez zezancije

I vagina također može dehidrirati: Odmah ćete popiti čašu vode kada vidite što joj radi manjak tekućine

Piše: Žena Net / Vrijeme: 11:00 11.05.2017 / Rubrika:
Foto: Adam Gault/Thinkstock
0

Redovita, svakodnevna hidratacija je jedan od učestalijih savjeta koji svugdje iskače iz paštete. No, to nije ništa čudno jer premalo tekućine uzrokuje umor, bezvoljnost, loš ten, usporava probavu i potiče mnoge bolesti

Vjerojatno vam ovo nije palo na pamet, ali vaša vagina također može osjetiti posljedice dehidracije. Kako? Sherry A. Ross, stručnjakinja za zdravlje žena, ističe kako se zbog manjka tekućine vanjska koža vagine može početi sušiti.

“Kako bi bila zdrava, vagina treba istu količinu njege kao i ostali dijelovi našeg tijela. Koža vagine osjetljiva je na suhoću, baš kao i koža lica, ako se s njom ne postupa kako treba”, objašnjava Ross.

Koliko nam je vode potrebno?

Dodaje da je unutrašnjost vagine isto podložna sušenju, zato je ispijanje vode važno za njezino podmazivanje, a time i bolji seks. Međutim, nedostatak vode nije jedini razlog zašto vagina odjednom ne proizvodi dovoljno sluzi, neki od razloga su također rođenje djeteta, dojenje, kontracepcijske tablete, stres i menopauza.

No, koliko nam je vode zaista i potrebno? Ross kaže da količina ovisi o tome koliko smo aktivni. Šest do osam čaša je sasvim dovoljno, a učinak je vidljiv već nakon par dana.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 11:00 11.05.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr