Poticanje svijesti

Nova Havaianas IPE kolekcija predstavlja tri predivna modela koja nose važnu poruku

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 02.06.2017 / Rubrika:
Foto: PR
0

Japanke s printevima divljih vrsta u misiji očuvanja biološke raznolikosti Brazila

Havaianas i IPE, Institut za Ekološka Istraživanja, od 2004. godine zajednički rade na očuvanju biološke raznolikosti Brazila. Ovo partnerstvo doseglo je nevjerojatnu brojku od 10 milijuna prodanih parova posebno napravljenih japanki i preko 5 milijuna reala prikupljenih za tu svrhu.

Prodajom Havaianas IPE kolekcije donira se 7% neto vrijednosti od prodaje svakog para sandala u svrhu formiranja dugoročnog financijskog fonda za poticanje institucionalne održivosti i istraživačkog rada u prašumama Amazone i Pantanala. Cilj ove suradnje je prenijeti “vlasništvo” nad brazilskom biološkom raznolikosti kako bi društvo sve više podržavalo njezino očuvanje.

Havaianas IPE japanke izrađene su od prirodne gume s prigodnim printevima brazilskih divljih vrsta. U kolekciji za 2017. godinu Havaianas ovo partnerstvo slavi s tri predivna modela ukrašena printevima autohtone zmijske vrste poznate pod nazivom Koralna kobra – Micrurus SP, ptice tukana – Ramphastos Toco i lisnog vilin konjica – Erythrodiplax Castanea. Osim prikupljanja sredstava kroz prodaju ove kolekcije, ideja je da se potaknu svijest i želja za očuvanjem rijetkih brazilskih vrsta.

Cijena japanki iz ove kolekcije je 139,00 kn.

 

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 02.06.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr