Mlada kreativka

Cura s TTF-a ručno izrađuje najslađe espadrile ikad (od sto posto prirodnih materijala)

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 18.07.2017 / Rubrika:
Foto: Luka Šangulin
0

Za izradu jednog para potrebna su joj otprilike dva sata, iako joj je za kompliciraniji dizajn ponekad potrebno i mnogo više vremena

Tanja Filipović iz Umaga trenutno studira modni dizajn na Tekstilno tehnološkom fakultetu u Zagrebu, a zabavne espadrile koje sama dizajnira i izrađuje ćete vjerojatno poželjeti i u svom ormaru ovog ljeta (i svakog sljedećeg).

Mlada, 23-godišnja dizajnerica odradila je praksu kod Grete Gudelj, za koju tvrdi da ju je “naučila apsolutno svemu”. “A najvažnije od svega je to što me naučila kako se okrenuti 100 posto prirodnim materijalima. Tako sam sve krojeve za ove espadrila izradila sama, uz malu pomoć interneta, a njihove potplate su jutene, naručene i proizvedene u Španjolskoj. Gornji dio espadrila izrađen je od lanenog i pamučnog materijala, a inspiracija su mi uglavnom bili volani i cvjetni motivi”, priča nam Tanja.

Zašto baš espadrile?

“Ideja mi je zapravo došla kad sam u jednom našem supermarketu kupila dosta jeftine espadrile, došla doma i totalno ih preoblikovala i preuredila”, tvrdi, a za izradu jednog para potrebna su joj otprilike dva sata. “Ipak, i to ovisi, ako je dizajn zahtjevniji ili ga tek smišljam, to zna potrajati i mnogo dulje”, dodaje.

Kako vam se sviđaju?

Fotke ovih slatkih cipela možete pronaći na njenom Instagram profilu.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 18.07.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr