Sve je u glavi

Živite sami i često vas uhvati osjećaj usamljenosti? Evo zašto je solo život zapravo fantastičan

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 14:00 08.08.2017 / Rubrika:
Foto: Thinkstock
0

Usamljenost nije isto što i samoća, odnosno biti sam i živjeti sam

Sve je zapravo u našim glavama i kako si prezentiramo situaciju i hoćemo li izvući najbolje iz nje. Ako si stalno govorimo da smo usamljeni i da nikome ne trebamo, to će nam postati navika i negativno će utjecati na svaki aspekt našeg života.

Bez obzira koliko ste u nekim trenucima očajni, evo kako ćete iz solo života izbaciti taj grozan osjećaj usamljenosti.

1. Izađite van samo zato, jer eto, možete

Pod tim ne mislimo nužno na izlazak već doslovno na to da izađete iz stana, čak i kada ste obavili sve što se trebali. Kada živite sami, lako se uljuljkati u udobnost doma, ali tada se najčešće javlja osjećaj usamljenosti.

Odite u šetnju, na sladoled, druženje s prijateljima, obitelji. Najvažnije je da si ispunite dan.

2. Nabavite kućnog ljubimca

Ali ne zato što vam je dosadno već da s nekim dijelite životni prostor. Životinje usrećuju i prenose pozitivnu energiju pa druženje s njima može biti kao svojevrsno iscjeljenje.

3. Osvijetlite svoj prostor

Tamne zavjese su odlične za spavanje, ali neće učiniti mnogo da se riješite osjećaja usamljenosti već će ga i pogoršati. Pustite suncu da prodre u vaš dom i napuni i njega i vas pozitivnom energijom.

4. Ne visite na društvenim mrežama

Možda mislite da tako niste sami, ali Facebook, Instagram i druge društvene mreže daju nam lažne slike o tuđim života. Ako gledate fotke poznanice koja trenutno uživa na moru i pitate se zašto niste na njezinom mjestu, nećete se osjećati baš odlično, zar ne?

Nazovite prijatelje, uputite se na bazen ili spremite jedan ruksak i ravno na jednodnevni izlet u Crikvenicu ;)

5. Razmislite o tome zašto se osjećate usamljeno

Je li to zato što vas doma nitko ne dočekuje ili jer ne znate uživati u vlastitom društvu? Najlakše je sažalijevati se, ali to vam neće donijeti olakšanje. Naučite zavoljeti vrijeme koje provodite sami sa sobom jer tako možete bolje upoznati sebe i ono što vam treba.

6. Podsjetite se na prednosti solo života

Možete ustati kad želite, nitko vas ne ometa kada radite bilo što, možete hodati goli po kući, pojesti sve iz frižidera bez grižnje savjesti…ima toga još. Umjesto da se fokusirate na samoću, gledajte na to kao na slobodu. Sad i nije tako loše, zar ne?

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 14:00 08.08.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr