Ovo ti definitivno treba

Vječno si zauzeta, pod stresom i nemaš vremena za sebe? Evo 5 savjeta za efikasnu uštedu vremena

Piše: Žena Net / Vrijeme: 08:00 14.10.2017 / Rubrika:
Foto: Henrique Simplicio/Flickr
0

Kada bi dan bar trajao mrvicu duže

Moderni život (čitaj: jurnjava) često nam trga živce jer imamo brdo različitih uloga, od supruge, majke, poslovne žene, prijateljice, kćeri, među kojima pokušavamo naći ravnotežu i posvetiti im se jednako kvalitetno.

No, nekada nam 24 sata jednostavno nije dosta i tada se javlja panika i zabrinutost. Stani! Razmisli…nema koristi od panike kada se sve da riješiti. Važno je fokusirati se i primijeniti ovih pet savjeta kako bi se vratila na kolosjek ;)

1. Rano ustaj


Ne sad u pet sati, ali pola sedam je već bolje. Ujutro je sve nekako mirnije pa se potrudi da uzmeš barem 20 minuta samo za sebe, bilo da se posvetiš finom doručku, pregledavanju novosti ili laganoj tjelovježbi. Možda se ujutro u toplom krevetu tako ne čini, ali rano ustajanje ključ je uspješnog života.

Neće ti biti lako nekoliko tjedana, ali tijelo voli raspored pa će se naviknuti.

2. Ne preopterećuj se obvezama

Ovo je jako važno jer imamo granicu, pa nismo roboti! Ne moraš pristati na sve, a neke stvari možeš riješiti i kasnije. Od svih silnim obveza zaista zaboravljamo uživati u sadašnjem trenutku jer realno, on jedini postoji.

Znamo da je cool biti zauzet i tako se prikazivati svijetu jer očekujemo tuđu pohvalu, ali time štetimo samo sebi.

3. Nemaš vremena kuhati? Svejedno možeš zdravo jesti

Pod ‘kuhanje’ većina nas pomisli na stajanje satima uz štednjak, ali priprema zdravih jela zapravo je vrlo brza i jednostavna. Na društvenim mrežama vrlo su popularna videa s brzom pripremom odličnih obroka za nekoliko dana unaprijed. Nema potrebe jesti junk food, peciva i sendviče.

4. Zapisuj

Iako silom želimo biti spontani, planiranje je zapravo dobro. Ne moraš zapisivati raspored za ama baš sve, već za neke velike stvari/obveze koje moraš obaviti. Osjećaj uspjeha i zadovoljstva nakon toga potiče nas da postižemo još i više i čini nas sretnima, zar ne?

5. Iskoristi vrijeme na putu do posla

Tänase päeva värvid teel tööle. #coffeetogo #busywoman #sügisevärvid

A post shared by Piret H. (@pireths) on

Zašto ne bi iskoristila svaku slobodnu sekundu ako možeš? Čitaj, usput plati račune, obavi šoping, prođi kroz listu zadataka, slušaj glazbu… Svaki trenutak je važan.

 

Piše: Žena Net / Vrijeme: 08:00 14.10.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr