Počinje zagrebačka čarolija

Uskoro počinje Advent u Zagrebu: Evo na kojim ćemo sve lokacijama uživati u čaroliji Božića

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 13:18 03.11.2016 / Rubrika:
Foto: Advent u Zagrebu
0

Svake godine Advent u Zagrebu sve je ljepši i bogatiji, a ove nas godine čeka i nekoliko novih zabavnih lokacija

Blagdani su sve bliže i bliže, drvene kućice se već polako sastavljaju, a uskoro ćemo ponovno moći uživati u kuhanom vinu, fritulama, šetnjama kroz magično uređeni grad koji jednostavno poziva na druženje.

Paljenje lampica na Zrinjevcu

Čarolija Adventa u Zagrebu započet će svečanim paljenjem lampica na Zrinjevcu 26. studenoga koji je i ove godine dio ove čarobne manifestacije kao i Tomislavov trg, Strossmayerovo šetalište, Bogovićeva ulica te Kurelčeva ulica kod Europskog trga.

Na svim ovim mjestima moći ćete počastiti nepce domaćim specijalitetima, kako slanim, tako i slatkim, a neće nedostajati ni pjesme, suvenira, izlaganja umjetnika, filmova, plesa i raznih događanja.

 Advent u Tunelu

vijenac

Među novim događanjima koje je u četvrtak predstavila direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld su Modni advent koji će se održati u Oktogonu, Kod Rudolfa, Advent u Dizajn distriktu koji će biti smješten na početku Martićeve, ali i Advent u Tunelu koji je otvoren ovog ljeta i spaja Mesničku s Radićevoj s izlazima na Ilicu.

Mnoštvo novog sadržaja pronaći ćete i na Gornjem gradu u Dvorištima, Adventu na Vranicanijevoj livadi, u Klovićevim dvorima te na Štrosu. Čarolija adventa neće zaobići ni Novi Zagreb gdje će Zagrebački velesajam ugostiti Ledenu baku Djeda Mraza i Novi advent u Muzeju suvremene umjetnosti.

Ledeni park na Tomislavcu

zrinjevac

Ledeni park na Tomislavcu posebno će oduševiti djecu, ali ni odrasli mu neće moći odoljeti, kao ni Zagrebačkoj božićnoj bajci na Trgu bana Jelačića koja je prošle godine bila veliki hit. Ne zaboravite posjetiti ni Žive božićne jaslice, ArtOmat te programe u zagrebačkim muzejima.

Više informacija o najčarobnijem i najbogatijem Adventu u Zagrebu možete naći na njihovim internetskim stranicama adventzagreb.hr

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 13:18 03.11.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr